«Κατηγορήθηκα ότι πήρα βαλίτσα με λεφτά» – Ο Σαμαράς «δείχνει» τους ηθικούς αυτουργούς – Στο στόχαστρο ο Τσίπρας

Σαμαράς ξεσπά στη δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis: «Σκευωρία από στημένο θίασο – Έχω μηνύσει τον Τσίπρα ως ηθικό αυτουργό».

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για σκευωρία που στόχευσε τον ίδιο και πολιτικούς του συμμάχους. Με ευθείες βολές προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαράς δήλωσε:

«Οι κατηγορούμενοι έπαιξαν τον ρόλο του κουβαλητή της σπίλωσής μου. Εμένα με ενδιαφέρουν οι κρυπτόμενοι ποινικά και ηθικά»

Κατονόμασε τον Αλέξη Τσίπρα ως «πρώτο» ηθικό αυτουργό της υπόθεσης, τονίζοντας πως έχει υποβάλει μηνύσεις εναντίον των εμπλεκομένων.


«Στημένος θίασος» – Πυρά κατά Δεσταμπασίδη και Μαραγγέλη

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους «τελευταίους τροχούς της αμάξης» σε ένα σχέδιο πολιτικής εξόντωσης. Όπως είπε:

«Είναι μια στημένη υπόθεση από έναν στημένο θίασο με μοναδικό στόχο τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων»

Προστατευόμενος μάρτυρας για το σκάνδαλο Novartis
Προστατευόμενος μάρτυρας για το σκάνδαλο Novartis

Ο Φιλίστωρας Δεσταμπασίδης («Μάξιμος Σαράφης») δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου:

«Ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου δωροδοκία του τότε πρωθυπουργού κ. Σαμαρά»
«Ο Κ. Φρουζής ή άλλο στέλεχος της εταιρείας, ποτέ δεν μου ανέφεραν ότι δωροδοκήθηκε ο τότε πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, για τον οποίον ουδέποτε αμφέβαλα για το ήθος και τον πατριωτισμό του»


Η Συμφωνία των Πρεσπών ως αφετηρία της υπόθεσης

Ο Σαμαράς συσχέτισε τη δίωξή του με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι η επόμενη μέρα από το μεγάλο συλλαλητήριο ήταν αυτή που άνοιξε τη σκευωρία.

«Την επόμενη μέρα άνοιξε η σκευωρία με την απίστευτη δήλωση του Παπαγγελόπουλου ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μεταπήδησε από τη ΝΔ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως Υπουργός Δικαιοσύνης.


«Μου είπαν ότι πήρα βαλίτσα με μετρητά – Ένα κακόγουστο ανέκδοτο»

Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε πως η κατηγορία ότι πήρε χρήματα σε τροχήλατη βαλίτσα είναι αδιανόητη, λέγοντας:

«Μου φάνηκε στην αρχή σαν κακόγουστο ανέκδοτο. Εγώ που πέτυχα τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 64%, ευνόησα τη Novartis, η οποία για πρώτη φορά το 2014 παρουσίαζε και ζημιές!»


Οι θυρίδες και η «επιθετικότητα» των εισαγγελέων

Ο Σαμαράς ανέφερε δύο περιστατικά με θυρίδες, που κατά την άποψή του, αποδεικνύουν την επιθετική τακτική των διωκτικών αρχών. Όπως είπε:

«Η γυναίκα μου ειδοποιήθηκε στο εξωτερικό να γυρίσει για να ανοίξει θυρίδα – ο εισαγγελέας Ντζούρας τη διέρρηξε και… άνθρακας ο θησαυρός!»

Το ίδιο συνέβη και με τον αδελφό του, μετά από εγχείριση καρδιάς, με τον ίδιο εισαγγελέα. Ο Σαμαράς υπογράμμισε:

«Για δεύτερη φορά, άνθρακας ο θησαυρός. Γι’ αυτό δήλωσα ότι θα πάω μέχρι το τέλος»


«Η Μαραγγέλη θυμήθηκε τη βαλίτσα στην τέταρτη κατάθεση»

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη Μαρία Μαραγγέλη («Αικατερίνη Κελέση»), η οποία δεν παρέστη στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Η Κελέση στην τέταρτη κατάθεσή της, θυμήθηκε ότι είχε πάει η βαλίτσα με χρήματα για τον πρωθυπουργό! Τι στο καλό; Κανένας δεν την ρώτησε αν ήταν η ίδια μπροστά;»

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, τόνισε:

«Η υπόθεσή μου αρχειοθετήθηκε, αλλά οι μάρτυρες συνέχισαν να απολαμβάνουν της ανωνυμίας. Δεν τα έκαναν μόνοι τους»

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι τα κατέθεσαν αυτά με δόλο;

Αντώνης Σαμαράς: Γνώριζαν τις συνέπειες που θα έχουν οι καταθέσεις τους. Δεν σηκώθηκαν ένα πρωί να πάνε να συκοφαντήσουν τον Σαμαρά. Ο Δεσταμπασίδης αφαιρεί με τη σημερινή δήλωσή του, τον δόλο. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για την Μαραγγέλη. Με τη δική της κατάθεση έγινε φειγ βολάν ένα ψέμα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συγχωρήσει το ψέμα της Μαραγγέλη. Διάβασα και κατάλαβα ότι η Μαραγγέλη κατέθεσε πράγματα που δεν μπορούσε να αποδείξει..Τη θεωρώ τη μεγαλύτερη ένοχο για εμένα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα