Καταντάει πλέον γραφικό: Άλλα δύο ονόματα από το ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Καταντά πλέον γραφικό.

Δεν υπάρχει όνομα που να μην έχει πέσει στο τραπέζι για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Στον τέλος θα αναζητούμε ποιος δεν έχει προταθεί.

Αντιγράφω από το bankingnews.gr που μεταδίδει πληροφορίες για δύο πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ:

Παρασκηνιακές διεργασίες παρατηρούνται στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το θέμα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό να δέχεται εισηγήσεις για ονόματα, μεταξύ αυτών και πρόσωπα που εξυπηρετούν ευρύτερες στρατηγικές.
Δύο ονόματα που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αυτά του Σταύρου Μπένου και του Αλέκου Παπαδόπουλου. Και εδώ είναι το οξύμωρο.
Και οι δύο προέρχονται ξεκάθαρα από το ΠΑΣΟΚ, έχοντας διατελέσει υπουργοί σε παλαιές κυβερνήσεις.
Όμως, μέχρι τώρα ξέραμε ότι το Μαξίμου ψάχνει για πρόσωπο από την Κεντροδεξιά για να καλμάρει τις μεγάλες αντιδράσεις που υπάρχουν μέσα στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τώρα ακούγονται σοβαρά αυτά τα ονόματα.
Γιατί το σκέφτεται ο Μητσοτάκης γι αυτά τα ονόματα; Ο Μητσοτάκης θεωρεί ακράδαντα ότι το επόμενο πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα πρέπει να ανήκει και πάλι στην Κεντροαριστερά.
Πρώτον διότι θα δείξει ότι η ΝΔ κινείται στο χώρο του Κέντρου και δεύτερον διότι θέλει να ικανοποιήσει και το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο λόγος που θα ήθελε να το κάνει είναι γιατί μπορεί στο μέλλον να προκύψει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα μετά τις εθνικές εκλογές του 2027.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ