Καταιγίδα εξελίξεων στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου – Ποιους εμπλέκουν στην υπόθεση

Τη Νέα Δημοκρατία ενέπλεξε στην απολογία του ενώπιων της ολομέλειας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων, ο πρώην γραμματέας αποδήμων του κόμματος Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας αποδήμων που εξωθήθηκε σε παραίτηση όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, υπέδειξε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για την «κλοπή» των e-mail των αποδήμων που έφτασαν στα χέρια της γαλάζιας ευρωβουλευτή για να διαφημίσει την υποψηφιότητά της. Ο ίδιος ωστόσο, δεν κατονόμασε το στέλεχος, το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει θέση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες που έδωσε στην κατάθεσή του διαφέρουν από αυτές που διέρρεε το Μαξίμου περί συνεργάτιδας του πρώην γ.γ. του ΥΠΕΞ.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης των προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο υπήρχε ένταση και όλοι επιχείρησαν να φορτώσουν τις ευθύνες σε άλλα πρόσωπα. Υπενθυμίζεται ότι απολογήθηκαν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πρώην γγ του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο πρώην γραμματέας αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και ένα στέλεχος του κόμματος. Όλοι τους αρνήθηκαν την ανάμιξη της Νέας Δημοκρατίας στο σκάνδαλο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαλύφθηκαν μεγάλα κενά ασφαλείας στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο φέρεται να μην έχει εναρμονιστεί με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ