Καταιγίδα εξελίξεων: Η Ρωσία προετοιμάζεται για χρήση πυρηνικών όπλων κατά χωρών της Δύσης (pic)

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν την πρώτη φάση των στρατιωτικών ασκήσεων «που περιλαμβάνουν πρακτική εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων» στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει εντολή νωρίτερα αυτόν τον μήνα για την διεξαγωγή των ασκήσεων.

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι στην πρώτη φάση των ασκήσεων περιλαμβάνονται πύραυλοι Iskander και Kinzhal.

Οι ασκήσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση της ετοιμότητας των μονάδων και του εξοπλισμού για «την πολεμική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων για την απάντηση και την άνευ όρων διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας του ρωσικού κράτους ως απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές μεμονωμένων δυτικών αξιωματούχων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Σημειώνεται πως το Kinzhal, ή Kh-47, αποτελεί παράδειγμα του εκσυγχρονισμένου πυραυλικού οπλοστασίου της Ρωσίας, καθώς η υπερηχητική του ταχύτητα καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αναχαίτιση.

Έχει βεληνεκές περίπου 2.000 χιλιομέτρων, που σημαίνει πως μπορεί να εκτοξευτεί πολύ μακριά από το πεδίο της μάχης. Ταξιδεύει με περίπου 10 φορές την ταχύτητα του ήχου και προέρχεται από τον μικρότερου βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο Iskander, ο οποίος εκτοξεύεται από το έδαφος. Μεταφέρει μια κεφαλή σχεδόν 500 κιλών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ