Καταιγίδα αποκαλύψεων: Δύο στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη βρέθηκαν μυστικά στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη – Δείτε ποιοι είναι

Ενώ βρισκόμαστε στην 5η ημέρα του ξαφνικού «εμφυλίου» που προέκυψε ανάμεσα στον «στρατό του Μαξίμου» και το Συγκρότημα Μαρινάκη, υπήρξε ένα γεγονός που έβαλε «φωτιά στον κάμπο».

Διαβάστε τι αποκαλύπτει η ιστοσελίδα ieidiseis.gr:

Την Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Καναδά ήταν όπως ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος πριν από τη μάχη της Τριπολιτσάς για να εναρμονισθούμε με το πνεύμα των ημερών. Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα του «Βήματος» περί μονταζιέρας, τού είχε καρφωθεί στο μυαλό ότι βρίσκεται εν εξελίξει «σχέδιο συνωμοσίας» για «να τον ρίξουν τα συμφέροντα» και το μόνο που δεν είχε κάνει ήταν να φορέσει τη στολή του στρατηγού Πάτον. War mood, war room και ό,τι άλλο σε «πόλεμο των άστρων» μπορείτε να σκεφτείτε.

Ξαφνικά δυο στενοί συνεργάτες του, οι υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος του πρότειναν να γίνουν… θυσία. Μην φαντασθείτε χαρακίρια και ανθρωποθυσίες, η πρότασή τους είχε κάτι πιο «γήινο» και προσεκτικό. Να επισκεφθούν μυστικά τον Πρόεδρο Βαγγέλη και να επιχειρήσουν έναν «κατευνασμό», πριν τουλάχιστον αρχίσουν τα «πολυβόλα». Ο Κυριάκος το δέχθηκε, τους ευχήθηκε «καλή τύχη» και περίμενε τα αποτελέσματα της ύστατης διπλωματικής πρωτοβουλίας των δύο «Κίσινγκερ» του Μαξίμου.

Πέρασαν λοιπόν οι δύο «διπλωμάτες» τα χαρακώματα του Παλαιού Ψυχικού με δυο λευκές σημαίες στα χέρια, μπήκαν στο σπίτι του Προέδρου Βαγγέλη, ο οποίος τους υποδέχθηκε με αστικότατη ευγένεια και ξεκίνησε το… πάρτι.

Η μεσολαβητική πρωτοβουλία των δύο εξελίχθηκε σε ολονύχτια «ρεβεράντζα» μπροστά σε φιλοθέαμον κοινό τουλάχιστον άλλων δέκα γνωστών και φίλων του Προέδρου Βαγγέλη.

Το ουίσκι έρρεε άφθονο και διακοπτόταν μόνο για το κάπνισμα των luxurius πούρων που κάπνιζαν οι δύο «Κίσινγκερ» του Μαξίμου, ευγενική χορηγία του οικοδεσπότη. Το κλίμα συνοδευόταν από αστεία και πλατιά χαμόγελα όλης της παρέας, την οποία αν την έβλεπε από το υπερπέραν κάποιος ανήξερος παρατηρητής, το μόνο που δεν θύμιζε ήταν εχθρούς που προετοιμάζονταν για «πόλεμο μέχρι εσχάτων».

Το αποτέλεσμα της «πρωτοβουλίας» γράφτηκε την επόμενη μέρα το πρωί, έτσι σαν επιμύθιο. Νέο καραμπινάτο δημοσίευμα του «Βήματος» στο οποίο, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, εκτός από τη μονταζιέρα, «φωτογραφιζόταν» και ο μοντέρ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Κάντε λοιπόν μια μετάβαση πέραν του Ατλαντικού, στον μακρινό Καναδά και σκεφτείτε τη Δευτέρα το πρωί την αντίδραση του Κυριάκου. Όταν δηλαδή πληροφορήθηκε ότι οι δυο στενοί υπουργοί του τα είχαν πάει περίφημα. Ότι δηλαδή, πήγαν, είδαν και… απήλθαν με παρέα εκτός από τη μονταζιέρα και τον… μοντέρ, έτσι σαν ένα δώρο για το σπίτι. Ότι η κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον ισχυρό εφοπλιστή είχε εξελιχθεί σε «αρμένικη βίζιτα», που κράτησε πέντε ώρες, παρέα με πολυάριθμο φιλοθέαμον κοινό. Ότι τα «αυστηρά μηνύματα» μετατράπηκαν σε άφθονο οίνο, πούρα και ουίσκι. Ότι αντί για κατευνασμό, πήραν δώρο και έναν… Τερεζάκη. Και άλλα πολλά και ευτράπελα.

Πληροφορίες ότι οι δύο «Κίσινγκερ», τώρα που πήραν το Κnow How θα σταλούν σε ανάλογες (και σαφώς πιο εύκολες) αποστολές στην Ουκρανία ή τη Γάζα, δεν επιβεβαιώνονται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...