Καταγγελία από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με εξαγορά βουλευτών»

«Εξαγορά βουλευτών» τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βόρεια Μακεδονία για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών κατήγγειλε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν καταγγελίες που δεν έχουν διερευνηθεί.
Σύμφωνα με την πρώην πρόεδρο της Βουλής, η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί και το πρώτο βήμα για την ακύρωσή της είναι να γίνει δημοψήφισμα.

Καταγγελίες για εξαγορά βουλευτών

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε:

«Θεωρούμε ότι υπάρχει τρομακτική ανευθυνότητα στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.
Ανευθυνότητα η οποία εντοπίζεται και στον τρόπο με τον οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση και στον τρόπο που πολιτεύεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Είμαστε απολύτως εναντίον αυτής της Συμφωνίας που την υπαγόρευσε ο Trump, που πέρασε χωρίς δημοκρατική εντολή ούτε στην Ελλάδα ούτε στην γειτονική χώρα, που πέρασε με εξαγορά βουλευτών και στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα.
Εννοώ ότι αλλάξανε την ψήφο και τη θέση τους βουλευτές και υπάρχουν καταγγελίες αδιερεύνητες οι οποίες δεν μπορεί να μένουν έτσι και να τις βάζουμε κάτω από το χαλί.
Αυτή η συμφωνία δεν πληροί τους όρους των διεθνών συμφωνιών».
Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχουν βουλευτές που χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε:
«Πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα εξαγοράς βουλευτών και στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα με δεδομένο ότι υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι τα γύρισαν εν μια νυκτί, διατύπωσαν εντελώς διαφορετική γνώμη και θέση χωρίς καμία αιτιολόγηση και βεβαίως κάποιοι από αυτούς εντοπίστηκαν να προάγονται πολιτικά και να παίρνουν άλλου είδους ωφέλειες».

«Η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί»

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, «αυτή η Συμφωνία βεβαίως και πρέπει να ακυρωθεί και το πρώτο βήμα για την ακύρωσή της είναι να γίνει δημοψήφισμα. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη γείτονα, η αμφισβήτηση και παραβίαση της Συμφωνίας ήταν απολύτως προβλέψιμο και εμείς το είπαμε από την πρώτη στιγμή.
Είναι αστείο κάποιοι να κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ