«Κατέρρευσε» από τα γέλια το πανελλήνιο με τη νέα κωμικοτραγική εμφάνιση του Νατσιού της ΝΙΚΗΣ

Η ΝΙΚΗ τάσσεται κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων τις οποίες θεωρεί «φακέλωμα», ανέφερε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, και τόνισε πως για το κόμμα του η ψήφος έχει και πνευματική διάσταση.

Φυσικά με όσα λέει ο μέχρι χθες άγνωστος αρχηγός κόμματος, γελάει όλη η Ελλάδα, αν και κανονικά οι Έλληνες θα έπρεπε να κλαίμε που μορφώματα σαν τη ΝΙΚΗ βρίσκονται στη Βουλή. Μιλάμε για ψεκασμένες θεωρίες που από το περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής ακούγονται πλέον μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας λέγοντας ότι δεν άκουσε «κάποιο σπουδαίο μέτρο για την καταπολέμησή» της ενώ χαρακτήρισε τα “pass”, «σοβιετικού τύπου κουπόνια, για επαίτες και όχι πολίτες».

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε για την πάταξη του λαθρεμπορίου, έκανε λόγο για «υπερφορολόγηση» και πρότεινε την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων για την εφάπαξ εξόφληση της κύριας οφειλής, για χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς το Δημόσιο.

Ο κ. Νατσιός τάχθηκε επίσης κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και υποστήριξε πως «πρόκειται για μία ταυτότητα με δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη» ενώ διερωτήθηκε εάν «θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας ή θα κινδυνεύει ο πολίτης που δεν θέλει να την πάρει, να τεθεί εκτός κοινωνίας και δικαιωμάτων, ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας». 

Μιλώντας για τη Δημόσια Υγεία έκανε λόγο για «καταστροφή» και «πολυετές έγκλημα», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κατά την διάρκεια της πανδημίας, «εκμεταλλεύτηκε την τρομακτική πίεση που υπέστη το δημόσιο σύστημα υγείας, ως ευκαιρία για να το αποτελειώσει».

«Ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων να πεθαίνουν αβοήθητοι, διότι δεν βρίσκουν ένα ασθενοφόρο να τους παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο. Αντικρίζουμε ακόμα και τριτοκοσμικές εικόνες που μας προκαλούν θλίψη και ντροπή, με ασθενείς να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών για να σωθεί η ζωή τους, ελλείψει ασθενοφόρων».

Στο θέμα της ενδεχόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος επανέλαβε τα ερωτήματα που είχε θέσει και κατά την πρωτολογία του για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει «να διαγράψει το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος από την προμετωπίδα του Συντάγματος» και εάν θα προχωρήσει στην αναθέωρηση των άρθρων για τις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους και την αποστολή της Εκπαίδευσης. 

Αναφερόμενος σε προηγούμενη τοποθέτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη για ενδεχόμενη υποδοχή μεταναστών ως εποχικών εργατών είπε: «Σεβόμαστε κάθε χώρα αλλά θέλουμε και οι αλλοδαποί να σέβονται την έννομη τάξη μας. Όποιοι την παραβιάζουν, όπως στη Ρόδο, να δικάζονται και να εκτίουν την ποινή τους στη χώρα τους όπου θα τους επιστρέφουμε με απέλαση. Καμία ανοχή στην ανομία». 

Συνεχίζοντας είπε πως «για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή νύξη για την Κύπρο μας» και προσέθεσε πως «η Κύπρος μας είναι παράδειγμα προς μίμηση για το ελληνικό κράτος». 

Υποστήριξε πως τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών παραμένουν αδικαίωτα. «Είδαμε το επίσημο κράτος να συνεχίζει απτόητο με την ίδια αμέλεια και ανεπάρκεια να προσφέρει τις υπηρεσίες του, και όλους τους θεσμικά ιθύνοντες να συνεχίζουν την πολιτική σταδιοδρομία τους, σαν να μην συνέβη τίποτε. Σαν να μην έγινε κάτω από την εποπτεία του κράτους και των αρμοδίων υπευθύνων το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της ελληνικής ιστορίας. Νομίζουμε πως θα ζούμε αιώνια και πως δεν θα δώσουμε λόγο στον Θεό; Αν δεν μας ενδιαφέρει η ποινική διάσταση του θέματος, τουλάχιστον έχουμε αναλογιστεί την ηθική και πνευματική διάστασή του;» ανέφερε και κατέληξε:

«Για τη ΝΙΚΗ η ψήφος έχει και πνευματική διάσταση, αντιστέκεται σθεναρώς, με πίστη και άδολη φιλοπατρία, στα κάθε λογής τέρατα που ροκανίζουν τα θεμέλια του έθνους μας. Καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....