Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς και γέφυρα με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τους συμπροέδρους της ευρωομάδας της Αριστεράς Μάρτιν Σίρντεγουάν και Μανόν Ομπρί, με τους οποίους συνομίλησαν για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Αριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνεται, οι συμπρόεδροι τον συνεχάρησαν και τόνισαν την «εξαιρετικής σημασίας παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ευρωομάδα της Αριστεράς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γενικότερα». Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εντείνει τον αγώνα του και τη συνεργασία του με τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, τόσο ως περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς όσο και ως γέφυρα με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές».

Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησε με τους συμπροέδρους της Αριστεράς για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ευρωομάδα στην Αθήνα για την παρουσίαση του έργου της.

Παράλληλα, συζήτησαν για την περαιτέρω ανάδειξη των θέσεων της αριστεράς στους τομείς της οικονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και του μεταναστευτικού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, τέλος, στο θέμα της κλιματικής κρίσης καθώς και της ανάγκης για εξασφάλιση της ειρήνης στη βάση του διεθνούς δικαίου στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;