Καρυστιανού: Άρση ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ για εσχάτη προδοσία

Προβληματισμός στη Νέα Δημοκρατία για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή – Συνεδριάζει το επιτελείο της πλειοψηφίας


Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων του Εγκλήματος των Τεμπών, υπέβαλε επίσημο αίτημα άρσης ασυλίας κατά 14 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές αυτοί συμμετείχαν στην προανακριτική επιτροπή που συνέταξε το πόρισμα για τον πρώην υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και κατηγορούνται από την Καρυστιανού για:
Εσχάτη προδοσία
Παράβαση καθήκοντος
Κατάχρηση εξουσίας


Προβληματισμός στη Νέα Δημοκρατία για τη διαβίβαση της δικογραφίας

Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονη ανησυχία στη Νέα Δημοκρατία, καθώς το Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι οι βουλευτές δεν καταδιώκονται ούτε εξετάζονται για γνώμη ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Το επιτελείο της πλειοψηφίας θα συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να χαράξει τη στρατηγική του και να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!