Καρανίκας για το αυτονόητο: Όταν διαγράφεις δεν διεκδικείς επιστροφές εδρών, ούτε και τα ρέστα (pic)

Σε παρέμβασή του ο Νίκος Καρανίκας αναφέρει τα ακόλουθα:

Η εκτροπή επιτρέεται να κατέχει έδρες στο κοινοβούλιο;(σε 2´)
Οι αποκλεισμοί είναι διαγραφές.
Οι αποκλεισμένοι δεν είναι αποστάτες, είναι διαγραμμένοι.
Οι υπεύθυνοι της εκτροπής στον συριζα ΠΣ προχώρησαν σε απαγόρευση της εισόδου στο συνέδριο με μαφιόζικο τρόπο ακόμα και των βουλευτών που διαφώνησαν με τον αποκλεισμό του Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis.
Αυτή η απαγόρευση εισόδου των βουλευτών από τους μπράβους της εισόδου και των οργανωτών του συνεδρίου καθιστά επι της ουσίας αυτούς τους βουλευτές όπως και τους υπόλοιπους συνέδρους εκτός κόμματος , εκτός συριζα ΠΣ.
Όταν διαγράφεις δεν διεκδικείς επιστροφές εδρών, ούτε και τα ρέστα. Χρωστάς.
Όταν φεύγουν από μόνοι τους και δίχως κάποια αντίστοιχη πρόκληση τότε ζήτα ό,τι θέλεις.
Τίμια πράγματα. Πολιτική λογική.
Είναι προφανές ότι ο φόβος της ηγεσίας του συρζα να χάσει το συνέδριο καθώς γνώριζε τους συσχετισμούς, τους οδήγησε και σε μοιραία λάθη με τα τόσα ψέματα και ραδιουργίες.
Αυτή η διάσπαση προκλήθηκε από την πλασματική πλειοψηφία της ΠΓ και ΚΕ και την οδηγεί προφανώς στην απώλεια της κοινοβουλευτικής θέσης που κατείχε. Το ηξερε και δεν την πείραζε όταν έκανε το πραξικόπημα.
Εξάλλου είχαν σταματήσει εδώ και καιρό να κάνουν αντιπολίτευση στην ΝΔ. Ο Κασσελακης ήταν και είναι ο αντίπαλος.
Δεν χάνει λοιπόν ο συριζα μόνο την πλειοψηφία των συνέδρων και μελών αλλά πολύ πιθανόν και την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα υπόλοιπα προνόμια που είχε.
Δεν γίνεται να συνυπάρχει η μαφιόζικη συμπεριφορά με την δημοκρατία.
Η δημοκρατική αριστερά θα αποκτήσει την δική της υπόσταση όπως δικαιούται.
Η κουβέντα για επιστροφή εδρών αποκτάει κωμική αξία και θυμίζει την κουβέντα που άνοιξε με την αποστασία της ΝεΑρ επειδή έφυγε δίχως να υπάρχει πρόκληση σε στάση και έγινε αυθαίρετα, λόγω υπεροψίας.
Ουδέ μιαν σχέση με τον αποκλεισμό και την εκτροπή, ούτε φυσικά και με την απαξίωση και προσβολή που υπέστη το σώμα του κόμματος και του συνεδρίου την Παρασκευή το βράδυ με τους μπράβους στην είσοδο και τα κρυφά συνθηματικά από την πίσω πόρτα.
Η Αριστερά ή θα ειναι Δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει.
Οι αποκλεισμοί, η μαφία, οι βαρώνοι και τα φέουδα δεν ειναι αριστερά.
Καλά ξεμπερδέματα συντροφια με την κομματική μαφία που μπλέξατε. Τώρα όμως έχουν αποκαλυφθεί και δεν σηκώνει καμία δικαιολογία.

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών