Κανένα σχέδιο της κυβέρνησης για τους αγρότες και την πλημμυρισμένη Θεσσαλία


Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση για την προσέγγισή της στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες, καταγγέλλοντας την έλλειψη σχεδίου τόσο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) όσο και για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών στη Θεσσαλία. Βασίλης Κόκκαλης, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος, υποστηρίζει ότι η κυβερνητική αδράνεια έχει επιδεινώσει την κατάσταση για τους αγρότες που αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις.

Η αντιπολίτευση ζητάει την επείγουσα σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για να συζητηθούν σε βάθος οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας και να παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις για την τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ. Κόκκαλης επισημαίνει επίσης την απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών στη Θεσσαλία, κάτι που επιβεβαιώνει την κριτική για την ανεπαρκή διαχείριση των αγροτικών ζητημάτων από την κυβέρνηση.

Η δήλωση του Κόκκαλη αναδεικνύει τέσσερις βασικούς τομείς που απαιτούν άμεση προσοχή: τον αποστραγγισμό των πλημμυρισμένων εδαφών, την αποζημίωση για τις ακαλλιέργητες εκτάσεις και την εξασφάλιση της βασικής ενίσχυσης, την αποζημίωση του έγγειου κεφαλαίου, και το σχέδιο αποκατάστασης των εδαφών, νερών και καλλιεργειών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα συνεκτικό και δίκαιο πρόγραμμα ανασυγκρότησης για τον πρωτογενή τομέα στη Θεσσαλία στις 10 Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια να προσφέρει λύσεις και να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των αγροτών που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Αυτή η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει την επιθυμία του κόμματος να δράσει ενεργά για την υποστήριξη της αγροτικής κοινότητας και να επισημάνει τις παραλείψεις και τα κενά στην τρέχουσα πολιτική και στρατηγική της κυβέρνησης.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...