Και ο Βορίδης ανήσυχος για τις ευρωεκλογές

Στη ίδια «γραμμή» που κινήθηκε τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η κυβέρνηση στο 15ο συνεδρίου της ΝΔ, όσον αφορά στη σημασία των ευρωεκλογών, κινήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Είναι φανερή η ανησυχία των κυβερνητικών στελεχών για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, είδικά μετά από όσα δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για την μεγάλη φθορά της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου «έχουν χαρακτηριστικά που δεν είχαν άλλες ευρωεκλογές» και τόνισε ότι οι πολίτες εσφαλμένα δεν τις θεωρούν και τόσο κρίσιμες.

«Αυτό αφήνει ένα περιθώριο να επιλέξουν διάφορα πράγματα που όταν φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη επισημότητα δεν τα επιλέγουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, αν και επισήμανε ότι «δεν συνδέονται αυτές οι εκλογές με βουλευτικές» και ότι «υπάρχει μεγάλη δημοσκοπική διαφορά στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές».

Όσον αφορά στις προσδοκίες της κυβέρνησης από την ευρω-κάλπη, σημείωσε μεν ότι «δεν μπορούμε να συγκρίνουμε βουλευτικές εκλογές με ευρωεκλογές. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε κάτι είναι ευρωεκλογές με ευρωεκλογές» ωστόσο υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί «πρώτον, κατά πόσο υπάρχει αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αν σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο, και επίσης αν υπάρχει άλλο τοπίο να δούμε την διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου κόμματος. Ποιο θα είναι το δεύτερο κόμμα. Ποια είναι η σχέση του δεύτερου με το τρίτο κόμμα. Αν υπάρχουν δυνάμεις που παίρνουν κεφάλι».

Κατά τα λοιπά, και ενόψει της επίσκεψης Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ, μετά την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την επίμαχη ρύθμιση του 2021, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι «την είχαμε αλλάξει μόνοι μας την διάταξη» υπενθυμίζοντας ότι την διάταξη του 2021 την είχε ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, με αφορμή τη γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ο Μ. Βορίδης ανάφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ασφάλεια, η αντιμετώπιση της ανομίας, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ωστόσο, όπως είπε «υπάρχουν στιγμές που θα είμαστε κάτι λιγότερο από αυτό που θα θέλαμε να είμαστε», προσθέτοντας ότι «κενά ασφαλείας υπάρχουν ακόμα και σε πολύ υψηλά φυλασσόμενες περιοχές και σημεία σε πολλές χώρες». Εν τούτοις, παραδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη γυναικοκτονία μπορεί να έδωσε την εικόνα ότι κάτι δε λειτουργεί στον κρατικό μηχανισμό αν και εκτίμησε ότι αυτό αδικεί πρωτίστως την αστυνομία και το καθημερινό της έργο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι δύο δημοσιογράφοι που ακούγεται ότι θα αντικαταστήσουν την Αναστασία Γιάμαλη στο Kontra Channel

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όπως...