Και οι Ισραηλινοί εισβάλλουν στη Συρία – Δημιουργούν ζώνη ασφαλείας

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναπτύσσουν δυνάμεις στη ζώνη ασφαλείας με τη Συρία που ελέγχεται από τον ΟΗΕ, καθώς και σε αριθμό σημείων απαραίτητων για την άμυνα υπό το φως των τελευταίων γεγονότων στην αραβική χώρα.

Εξάλλου η Ιορδανία υπογράμμισε σήμερα τη σημασία της διαφύλαξης της σταθερότητας και της ασφάλειας της Συρίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, αφού ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ διέφυγε από τη Δαμασκό και οι αντάρτες πήραν τον έλεγχο της πρωτεύουσας βάζοντας τέλος στο 24ετές καθεστώς του.

Η Ιορδανία πρόσθεσε πως «εξετάζεται» η ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο.

Εξάλλου ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε σήμερα πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε μη κρατικούς παράγοντες να έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευθούν πολιτικά κενά.

«Τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Συρία αποτελούν επίσης σαφή ένδειξη της αποτυχίας της πολιτικής και της καταστροφικής φύσης της σύγκρουσης και του χάους», δήλωσε ο Ανουάρ Γκαργκάς στο φόρουμ για την ασφάλεια Διάλογος της Μανάμα που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν.

Κύριες ανησυχίες για εμάς είναι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, η οποία εξακολουθεί να απειλείται, καθώς και ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία, πρόσθεσε ο Γκαργκάς, ο οποίος επισήμανε ότι ο Άσαντ δεν χρησιμοποίησε το «σωσίβιο» που του πρότειναν διάφορες αραβικές χώρες, των Εμιράτων περιλαμβανομένων, που τα τελευταία χρόνια επεδίωξαν να συμφιλιωθούν με τη συριακή κυβέρνηση.

Η ταχεία κατάρρευση της συριακής κυβέρνησης οφείλεται εν μέρει στην πολιτική αποτυχία του καθεστώτος του Άσαντ, τόνισε ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σοκαριστική διαπίστωση ψυχιάτρου για τη συνέντευξη του Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη για τα Τέμπη (vid)

Η Πυθία καταγράφειΣε μία άκρως ενδιαφέρουσα και σοκαριστική διαπίστωση...

Τα δύο πρόσωπα που θα πετάξει στα σκυλιά ο Μητσοτάκης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Στη συνέντευξη-φιάσκο που έδωσε...

Το τηλεφώνημα από τον Μαξίμου στον Αλαφούζο σώζει τον Πορτοσάλτε, όχι όμως και τον ΣΚΑΪ

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η εξαφάνιση του Άρης...