Και ξαφνικά: 1.000.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ λύνει προσωρινά το πρόβλημα στην «Αυγή»

Yπό κανονικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι στην «Αυγή», το «Κόκκινο» και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επρόκειτο να πληρωθούν το μισθό τους για το μήνα Ιούνιο. Φευ, το ταμείο είναι μείον, όμως, και, όπως ανέφερε και σχετικό email προς τους άμεσα ενδιαφερόμενους, θα έπρεπε να δείξουν λίγη υπομονή…

Λύση, τελικώς, βρέθηκε για το τρέχον πρόβλημα – όχι δεν είναι οι δωρεές των βουλευτών και ευρωβουλευτών, όπως είχε προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Η Κουμουνδούρου αναμένεται να εισπράξει πάνω από ένα εκατ. ευρώ επιχορήγηση, από το υπουργείο Εσωτερικών.
Αναλυτικά:
Με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου καταβάλλεται η τακτική κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα/συνασπισμούς κομμάτων, καθώς και τα ερευνητικά/επιμορφωτικά ινστιτούτα που διατηρούν. Η χρηματοδότηση αυτή ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 700.000 είναι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη στις 21 Ιουνίου και δημοσιοποιήθηκε χθες. Είναι, πάντως, απορίας άξιον εάν και πότε ενημερώθηκαν τα κόμματα… Και, εν προκειμένω, εάν και από πότε είναι ενήμερο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή είναι η τακτική επιχορήγηση. Γιατί με άλλη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, της 25ης Ιουνίου αυτή, δίδεται το 40% της εκλογικής χρηματοδότησης για τις ευρωεκλογές. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ, από τα οποία σχεδόν 375.000 πηγαίνουν στα ταμεία της Κουμουνδούρου.

Το πρόβλημα, φυσικά, με την «Αυγή» δεν επιλύεται. Η αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το σχέδιο της διοίκησης και του κόμματος για την ιστορική εφημερίδα, είναι αυτά που καίνε τους εργαζόμενους, και οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους ως το πρωί της Δευτέρας – δεν θα κυκλοφορήσει, συνεπώς, κυριακάτικο φύλλο, ούτε θα μεταδώσει ειδήσεις το site -, ενώ σήμερα απεργούν και οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...