«Καινοφανή και αδιανόητη…» – Σφοδρή επίθεση σε Μαξίμου και Πικραμμένο από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση του Μαξίμου με τροπολογία να δώσει το πράσινο φως για την απόσπαση εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Η ΕΔΕ με ανακοίνωσή της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον Παναγιώτη Πικραμμένο, χαρακτηρίζοντας τη διάταξη «καινοφανή και αδιανόητη».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν αποσπάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για υποβοήθηση του νομοθετικού έργου.
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογητική βάση για απόσπαση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο οποίος δεν έχει τέτοια καθήκοντα».

Είναι χαρακτηριστικό της έντονης ενόχλησης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ότι στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ούτε μια φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με το όνομά του παρά μόνον με την κυβερνητική του ιδιότητα.

Η ΕΔΕ επικρίνει σφόδρα την κυβέρνηση και για το γεγονός ότι οι Δικαστικές Ενώσεις είναι αποκλεισμένες από την κυβέρνηση και δεν γνωρίζουν τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων.

«Την ίδια στιγμή που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξαγγέλλει αλλαγές στην αξιολόγηση των Δικαστικών Λειτουργών έχοντας ήδη διατυπώσει από καιρό τις θέσεις του για την εισαγωγή του θεσμού του Δικαστή επί θητεία, τη μείωση του αριθμού Δικαστών και Δικαστηρίων και την επετηρίδα, η παραπάνω τροπολογία μας προετοιμάζει για τον σχεδιασμό που γίνεται ερήμην μας».

Το θέμα παίρνει και διεθνείς διαστάσεις καθώς η ΕΔΕ επισημαίνει ότι βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και ενημερώνει διαρκώς την Διεθνή Ένωση Δικαστών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι με την τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο σχέδιο Νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες, τροποποιείται η παράγραφος 6 του άρθρου 51 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και δίνεται πλέον η δυνατότητα απόσπασης δικαστικών λειτουργών και στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...