Ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα απειλεί τη Γη: Δείτε τη χθεσινή απίστευτη έκρηξη στον Ήλιο – H μεγαλύτερη από το 2017 (vid)

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε το διαστημικό παρατηρητήριο SDO της NASA που έχει αποστολή τη μελέτη του Ήλιου και των φαινομένων, χθες Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα φαίνεται μια πολύ ισχυρή έκλαμψη στο μητρικό μας άστρο, την ισχυρότερη των τελευταίων έξι ετών σύμφωνα με τους ειδικούς που μελετούν τη δραστηριότητα στο μητρικό μας άστρο.

Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι εκρήξεις που παρατηρούνται όταν η έντονη δραστηριότητα στα μαγνητικά πεδία του Ήλιου προκαλούν έκλυση τεράστιας ενέργειας που συνοδεύεται μια με λάμψη. Οι εκρήξεις αυτές εξαπολύουν γιγάντιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων που δημιουργούν ένα κοσμικό τσουνάμι.

Αν η έκρηξη γίνει σε περιοχή του Ήλιου που εκείνη την στιγμή «βλέπει» τη Γη το τσουνάμι των σωματιδίων φτάνει στον πλανήτη μας και δημιουργεί γεωμαγνητικές καταιγίδες προκαλώντας φαινόμενα όπως το σέλας αλλά και παρεμβολές στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους και τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...