Ισραήλ: Κατάσταση πολέμου με τη Χαμάς – Μπήκαν ένοπλοι στη χώρα, αναφορές για δεκάδες νεκρούς πολίτες

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στο Ισραήλ με τη Χαμάς, καθώς η αιφνιδιαστική επίθεση με πυραύλους το Σάββατο το πρωί έχει προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις, με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για μια κατάσταση πολέμου, αφού εισέβαλαν ένοπλοι στη χώρα και σκοτώνουν πολίτες εν ψυχρώ.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε στο Ισραήλ από νωρίς το πρωί, όταν η Χαμάς εκτόξευσε 5.000 πυραύλους – όπως ισχυρίζεται – προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε περιοχές του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ. Από τις πυραυλικές επιθέσεις σκοτώθηκε μια Ισραηλινή, με τον στρατό να αναφέρει ότι βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου».

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν, μετά την επίθεση με τους πυραύλους στις νότιες περιοχές του Ισραήλ. «Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για να τερματιστεί η τελευταία κατοχή επί γης», δήλωσε.

Πράγματι, ένοπλοι ισλαμιστές εισέβαλαν στο Ισραήλ και άνοιξαν πυρ κατά πολιτών και του στρατού, με τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς πολίτες και ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο ενός συνοριακού περάσματος στη Λωρίδα της Γάζας.

Άμεσα αντίποινα από το Ισραήλ

Το Ισραήλ απάντησε αμέσως στην αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς, εξαπολύοντας επίθεση με πυραύλους κατά της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που ο υπουργός Άμυνας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων από το συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ, έφεδροι στρατιωτικοί του Ισραήλ άρχισαν ήδη να παρουσιάζονται σε μονάδες, διότι η κατάσταση είναι τεταμένη.

«Αριθμός τρομοκρατών έχει διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι έχει πάρει ομήρους Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα