Ισραήλ: Αναφορά για διείσδυση υπόπτων από τον Λίβανο – Συμπλοκή στο βορρά

Συναγερμός έχει σημάνει σε περιοχές του Ισραήλ που βρισκονται στα σύνορα με το Λίβανο.

Το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ αναφέρει ότι υπάρχει συμπλοκή στο βορρά μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και ατόμων που φαίνεται να έχουν περάσει τα σύνορα από τον Λίβανο.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ένας αριθμός υπόπτων διείσδυσε στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο και ως αποτέλεσμα ανέπτυξε στρατεύματα στην περιοχή. «Λήφθηκε μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου. Στρατιώτες των ισραηλινών δυνάμεων αναπτύσσονται στην περιοχή», ανέφερε σε δήλωσή του.

Κατά την συμπλοκή σκοτώθηκαν κάποιοι από τους υπόπτους, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, που προσθέτει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να ερευνούν την περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επιπλέον ότι ένα μαχητικό ελικόπτερο πλήττει στόχους στην περιοχή.

Το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ ανέφερε επίσης ότι το περιστατικό αφορά την τοποθεσία που κοντά στο Adamit, ένα κιμπούτς στο βόρειο Ισραήλ, απέναντι από τις λιβανικές συνοριακές πόλεις Aalma El Chaeb και Zahajra.

Οι κάτοικοι πολλών πόλεων της περιοχής έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στον Λίβανο δραστηριοποιείται η σιιτική στρατιωτική, πολιτική και κοινωνική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία εξαπέλυσε χθες επίθεση σε αμφισβητούμενη περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, διαμηνύοντας μάλιστα ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες» της είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς.Το Ισραήλ ανταπέδωσε τα πυρά.

Η ανταλλαγή πυρών πυροδότησε τις ανησυχίες για ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση στην περιοχή.

Πάντως την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντουλάχ Μπου Χαμπίμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τη Χεζμπολάχ ότι δεν θα συμμετάσχει στις μάχες εκτός εάν το Ισραήλ «παρενοχλήσει» τον Λίβανο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

Αποκάλυψη-βόμβα: Η υπόθεση ΙVEN και ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το προηγούμενο «σκάνδαλο επιδοτήσεων» πριν τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποκάλυψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η υπόθεση της Iven A.E., οι επιδοτήσεις του Γ' ΚΠΣ, η άρση ασυλίας και οι ομοιότητες με το σημερινό σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.