Ιράν-Ισραήλ: Χτύπημα σε αμερικανική βάση στη Συρία – Κλιμάκωση με ρωσική στήριξη στην Τεχεράνη

Στα ύψη η ένταση στη Μέση Ανατολή με εκατέρωθεν επιθέσεις, θάνατο πυρηνικού επιστήμονα και διπλωματικό θρίλερ Μόσχας – Τεχεράνης


Το Ιράν και το Ισραήλ συνεχίζουν τις αμοιβαίες επιθέσεις, με το Ιρανικό πρακτορείο Mehr να μεταδίδει ότι σημειώθηκε πλήγμα σε αμερικανική βάση στην περιοχή Χασάκαχ στη δυτική Συρία. Η βάση φέρεται να τέθηκε σε κατάσταση αυξημένης ασφάλειας, με ενίσχυση μέτρων στην κύρια είσοδο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, τόνισε πως η Ρωσία μπορεί να παράσχει στο Ιράν κάθε μορφή στήριξης, ανάλογα με τα αιτήματα της Τεχεράνης, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο αποστολής συστημάτων S-300 ή S-400.

«Έχουμε προσφέρει τη διαμεσολάβησή μας και όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα ζητήσει η ιρανική πλευρά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η συνάντηση Πούτιν – Αραγτσί, με τον Ρώσο πρόεδρο να δηλώνει:

«Η Ρωσία στέκεται στο πλευρό του ιρανικού λαού απέναντι σε αβάσιμη επιθετικότητα».


Σφοδρές επιθέσεις Ισραήλ – Νεκρός πυρηνικός επιστήμονας

Σύμφωνα με το ILNA, ο Μανσούρ Ασκάρι, διακεκριμένος καθηγητής φυσικής και μέλος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, σκοτώθηκε από ισραηλινή επίθεση στις 13 Ιουνίου. Ο Ασκάρι είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του Μοχσέν Φαχριζαντέχ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2020.

Το Ισραήλ έχει εντείνει τα πλήγματα σε φυλακές, στρατιωτικές υποδομές, αεροδρόμια και στόχους των Φρουρών της Επανάστασης, υποστηρίζοντας ότι περιορίζει τις δυνατότητες του Ιράν να αντεπιτεθεί.


Διπλωματικός πυρετός – Το Ιράν πιέζει για μεγαλύτερη στήριξη από τη Ρωσία

Ο Αμπάς Αραγτσί μετέφερε προσωπική επιστολή του Αλί Χαμενεΐ στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ζητώντας ενίσχυση της στάσης της Μόσχας απέναντι στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.