Θρίλερ: Νέα δημοσκόπηση στον ΣΚΑΪ αλλάζει τα δεδομένα λίγο πριν από τις ευρωεκλογές (pic)

Παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σήμερα Παρασκευή (31.5.24).

Την ίδια στιγμή καταγράφεται θρίλερ στη ζώνη του 3% καθώς μάχονται 4 κόμματα για να ξεπεράσουν το όριο εκλογής ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, στην πρόθεση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών η ΝΔ προηγείται με 14 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά φτάνει στις 15,5 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 7,5%, η Νίκη 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, η Νέα Αριστερά 2,5%, το ΜέΡΑ25 3%, η Φωνή Λογικής 2%, οι Δημοκράτες 1,6% και οι Πατριώτες 1%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ελληνική Λύση 8,5%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Νέα Αριστερά 3%.

Στην ερώτηση ποιος είναι «ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35%. Ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 13%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 5%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 2% και ο Δημήτρης Νατσιός με 1%. Ο κανένας συγκεντρώνει 23%.

Το 69% των πολιτών δηλώνει ότι είναι «πολύ βέβαιοι» ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 17% «αρκετά», το 7% «μέτρια», το 3% «λίγο» και το 2% «ελάχιστα έως καθόλου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;