Θα είναι μεγάλο φιάσκο – Μετά τον Τσίπρα το χάος: Κανένα ενδιαφέρον από τη βάση για την εκλογή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Το άγχος της συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας λυγίζει τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν με δέος ότι η διαδικασία για την αλλαγή στο τιμόνι του κόμματος εκτυλίσσεται σε συνθήκες παγερής αδιαφορίας της βάσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbreak.gr. Η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως εκτιμούν κορυφαία στελέχη, έσπειρε απογοήτευση και προκάλεσε ισχυρό σοκ, από το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνήλθε ακόμα.

Στις λίγες ημέρες, ωστόσο, που απομένουν μέχρι να στηθούν οι κάλπες θεωρείται πολύ δύσκολο να ανατραπεί η αρνητική κατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία και την κομματική και πολιτική νομιμοποίηση της/του επόμενου προέδρου. Κομματικές πηγές που αναγνωρίζουν τη δυσχέρεια του πράγματος, αλλά και οι τέσσερις υποψήφιοι αποφεύγουν κάθε αναφορά σε αριθμητικά μεγέθη και περιορίζονται σε εκκλήσεις για μαζική προσέλευση των κομματικών μελών.

Εκ των πραγμάτων, όμως, ο πήχης έχει τεθεί ψηλά ήδη από τον Μάιο του 2022, όταν 150.800 μέλη προσήλθαν με ενθουσιασμό στις κάλπες για να ψηφίσουν, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, για πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, καθιστώντας τον ΣΥΡΙΖΑ το ισχυρότερο αριστερό/κεντροαριστερό κόμμα στην Ευρώπη. Οι προσδοκίες όλων αυτή τη φορά είναι περιορισμένες και το μόνο που εύχονται όλες οι πλευρές είναι η συμμετοχή να κινηθεί σε αξιοπρεπές πλαίσιο, κάτι που θα επιτρέψει στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα σε τροχιά εξουσίας.

Ενημερωτική εκστρατεία

Με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, η Κουμουνδούρου ενεργοποίησε ήδη τις τελευταίες ώρες την ενημερωτική σελίδα vote.syriza.gr, στην οποία παρέχονται ζωτικές πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία, καθώς και για τις θέσεις των τεσσάρων υποψηφίων (Εφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος). Η ενημερωτική εκστρατεία τιτλοφορείται «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω – Το αύριο ξεκινά από εμάς», ενώ, όπως αποφασίστηκε, στις εκλογές, καταβάλλοντας 2 ευρώ, θα λάβουν μέρος μόνο τα μέλη και όσοι εγγραφούν έστω και πάνω από την κάλπη, και όχι και οι «φίλοι», όπως πρότεινε η Εφη Αχτσιόγλου…

Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι εκκλήσεις για μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. «Να έλθει κάθε δημοκράτης, όχι ως ενοικιαστής, επισκέπτης ή ως ανεκπαίδευτος, αλλά ως ίσος μεταξύ ίσων, ως συνδημιουργός που έρχεται με γεμάτες τις ιδεολογικές αποσκευές του και περήφανος για τους αγώνες και την ιστορία του» προσκαλεί ο Ν. Παππάς. «Η μεγάλη συμμετοχή θα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, γιατί δεν θα δώσει μόνο σε εμάς δύναμη να συνεχίσουμε, αλλά θα αποτελέσει και ένα μήνυμα συσπείρωσης της αντιπολίτευσης για το στοίχημα που θα κληθούμε να κερδίσουμε την επόμενη ημέρα» τονίζει και η Εφη Αχτσιόγλου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...