Θα είναι η Γερμανία η πρώτη χώρα που θα πτωχεύσει; Πότε θα έρθει η σειρά των ΗΠΑ;

Robert Kiyosaki

Τις προηγούμενες ημέρες μάθαμε πως η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη, βυθίστηκε σε ύφεση.
Αφορμώμενος από το γεγονός, ο Robert Kiyosaki αναφέρει πως αυτό αποτελεί προειδοποιητικό «καμπανάκι» ότι μπορεί να υπάρξει κύμα πτωχεύσεων τόσο σε εταιρικό όσο και σε κρατικό επίπεδο παγκοσμίως – ειδικά μετά τις υψηλού προφίλ χρεοκοπίες τραπεζών.
Πράγματι, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, τα γερμανικά νοικοκυριά μείωσαν τις δαπάνες τους, σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στη σημαντική αύξηση στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας στη Ζώνη του Ευρώ, με το γερμανικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) να είναι χαμηλότερο κατά 0,3% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2022.
Εύλογα, λοιπόν, ο Kiyosaki διερωτήθη εάν οι χώρες της ΕΕ αλλά και οι ΗΠΑ, αρχής γενομένης από τη Γερμανία, θα μπορούσαν να υποστούν την ίδια μοίρα την οποία είχαν τα μεγάλα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού τους προηγούμενους μήνες.
«”Πρώτα ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Στη συνέχεια ΟΙ ΧΩΡΕΣ; Θα είναι η Γερμανία η πρώτη χώρα που θα πτωχεύσει; Θα πτωχεύσει; Αν η ΓΕΡΜΑΝΙΑ πτωχεύσει, ποια χώρα θα ακολουθήσει; Θα προχωρήσει σε χρεοκοπία η Αμερική μετά τη Γερμανία;».

Νωρίτερα, ο γνωστός συγγραφέας προειδοποίησε τους ακροατές του πόντκαστ του ότι οι «ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος μιας πιθανής μεγάλης κατάθλιψης» λόγω της πιθανότητας οι μικρές περιφερειακές τράπεζες να ακολουθήσουν στον βυθό τις μεγαλύτερες τράπεζες που πτώχευσαν, αλλά χωρίς να έχουν την προοπτική κυβερνητικών ενισχύσεων.
Όσον αφορά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου ανάληψης χρέους στις ΗΠΑ, ώστε να αποτραπεί η πτώχευση, ο συγγραφέας τις συγκρίνει με μια “κακή κωμωδία” και “θέατρο καμπούκι”, υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι ήδη χρεοκοπημένη.
Συμβουλεύει δε τους ακολούθους του να επενδύσουν σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin (BTC).
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι τα “μετρητά είναι σκουπίδια”.
Μάλιστα, συχνά χαρακτηρίζει τα κυβερνητικά νομίσματα ως “ψεύτικο χρήμα” και “χαρτί τουαλέτας”, με ιδιαίτερα καυστικές παρατηρήσεις για το αμερικανικό δολάριο, το οποίο πιστεύει ότι θα πέσει και θα οδηγήσει την αμερικανική αυτοκρατορία στην καταστροφή.
Δεδομένου ότι χάνει τη θέση του ως “ηγεμόνος” στον παγκόσμιο οικονομικό “χώρο “, με τις χώρες των BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – να σκέφτονται μια εναλλακτική για παγκόσμιο αποθεματικό και συναλλακτικό νόμισμα, ο Kiyosaki εκτιμά ότι αυτό θα επιστρέψει “σαν παλίρροια από χαρτί τουαλέτας πάνω στην Αμερική”, καθώς η κυριαρχία του τελειώνει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...