Θέλουν απόλυτη κυριαρχία οι ΗΠΑ – Ο Ζελένσκι και τα αφεντικά του δεν θέλουν συμβιβασμό

Πυρά στην Ουκρανία και στη Δύση ότι δεν θέλουν να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός με τη Ρωσία εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο οποίος ανέφερε πως αν και οι ΗΠΑ θέλουν την απόλυτη κυριαρχία στο παγκόσμιο στερέωμα, η πορεία προς έναν πολυπολικό κόσμο δεν πρόκειται να σταματήσει.
«Όσον αφορά το συμβιβασμό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky είπε πως μια δίκαιη ειρήνη σημαίνει όχι συμβιβασμούς.
Αυτό είναι ακριβώς που του υπαγορεύουν τα «αφεντικά» του.
«Όχι σε συμβιβασμούς, θα επιβάλλουμε τη θέληση μας».
Αυτό είναι ακριβώς ο λόγος που θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, αλλά όπως λένε, και να μας επιφέρουν μια στρατηγική ήττα έτσι ώστε να αποθαρρύνουν οποιονδήποτε άλλο.
Αυτή είναι επί της ουσίας, η ουσία της κατάστασης» είπε ο Lavrov κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους επικεφαλής ρωσικών ΜΜΕ.

Θέλουν απόλυτη κυριαρχία οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Lavrov, οι ΗΠΑ θέλουν να «γράψουν το τέλος της ιστορίας, με την απόλυτη κυριαρχία τους.
«Αλλά η πορεία της ιστορίας και η εξέλιξη του πολυπολικού κόσμου δεν σταματά» είπε ο Lavrov.
«Αν κοιτάξετε την πολιτική της κυβέρνησης Biden, θα δείτε ότι είναι ακριβώς αυτό που θέλουν.
Θέλουν να δουν το τέλος της ιστορίας όχι μόνο στα έργα των πολιτικών αναλυτών και επιστημόνων, αλλά και στην πραγματική ζωή.
Αυτό που βλέπουμε τώρα στην Ευρώπη με την ευρεία έννοια, αυτό που βλέπουμε σε άλλες ηπείρους, αυτό που βλέπουμε οι Αμερικάνοι διπλωμάτες είναι να ωθούν κάθε κράτος να υιοθετεί μια αντι-ρωσική θέση, να συμφωνεί στις κυρώσεις και να απέχει από το να επικοινωνεί με τους Ρώσους αξιωματούχους.
Είναι και αυτό μια αντανάκλαση της προσπάθειας τους να φτάσουν στο τέλος της ιστορίας, να διασφαλίσουν την οριστική και μη αναστρέψιμη κυρίαρχη του περίφημου «χρυσού δισεκατομμυρίου» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Δεν σταματά η ιστορία

Ωστόσο, ο Lavrov έκανε λόγο για μάταιες προσπάθειες από την πλευρά των ΗΠΑ, καθώς όπως είπε, η πορεία προς τον πολυπολικό κόσμο δεν μπορεί να ανακοπεί.
«Η πορεία της ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσει.
Δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο τέλος της ιστορίας και δεν θα υπάρξει, διότι η ανθρωπότητα έχει περάσει από διάφορες ανεπιτυχείς προσπάθειες να την υποτάξει η μια δύναμη ή η άλλη που είχε βάλει ως στόχο να υπαγορεύσει τα πάντα σε όλους» υποστήριξε ο Lavrov.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....