Θέλετε να την μάθετε; Αυτή είναι η αλήθεια για Ιβάν Σαββίδη, αποχώρηση από την Ελλάδα και ΠΑΟΚ – Οι Αμερικανοί και ο νέος ιδιοκτήτης

Η Πυθία αποκαλύπτει

Λόγω τον συσχετισμών που έχουν δημιουργηθεί, ιδιαίτερα μετά την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, της στάσης των Αμερικανών, αλλά και της στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υποκειμένου ετεροκαθοριζόμενου από τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή μας, ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος δεν βρίσκεται στη χώρα μας, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να αποχωρήσει.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο. Αυτό δείχνουν τα σημάδια, ότι δηλαδή ο Ιβάν Σαββίδης κινείται προς την κατεύθυνση αποχώρησης από την Ελλάδα.

Όμως, πρόκειται για μία ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία, που δεν αφορά μόνο στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και στη σημερινή κυβέρνηση, την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Γράφουν τα ΜΜΕ των ανταγωνιστών του Ιβάν Σαββίδη για τα αρνητικά μηνύματα που έχει λάβει από το Μαξίμου και τις ΗΠΑ. Ναι, σωστό είναι αυτό. Αλλά μην φανταστεί κάποιος ότι ο Μητσοτάκης θέλει αύριο ο Σαββίδης να τα βροντήξει να να φύγει εγκαταλείποντας τις επιχειρήσεις του, που είναι μεγάλες και απασχολούν πόσους εργαζόμενους. Θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Και άντε, ας πούμε πως ο Σαββίδης τα βρίσκει με τους Αμερικανούς για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Οι Αμερικανοί έχουν βάλει διαφόρους ντόπιους παρατρεχάμενους να τρέξουν την υπόθεση). Αντε, ας πούμε ότι πουλάει το Open σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, όπως ακούγεται έντονα. Άντε, ας πούμε ότι πουλάει και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Με τον ΠΑΟΚ; Τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ.

Σας γράφω υπεύθυνα πως ο Μητσοτάκης δεν θέλει να αποσυρθεί ο Ιβάν Σαββίδης χωρίς να έχει μεταβιβάσει σε κάποιον πολύ ισχυρό επιχειρηματία τον ΠΑΟΚ. Γιατί; Αν μείνει ο ΠΑΟΚ χωρίς ισχυρή ιδιοκτησία, χωρίς δηλαδή τον Ιβάν Σαββίδη, τότε στις τάξεις του κόσμου του ΠΑΟΚ θα έχει κυριαρχήσει η αντίληψη ότι ο Μητσοτάκης έδιωξε τον Ιβάν Σαββίδη για λογαριασμό, ας πούμε, του χορηγού της ΝΔ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Μητσοτάκης δεν θα το ήθελε αυτό. Θα δημιουργούνταν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας, όπου ΝΙΚΗ και Βελόπουλος έχουν μεγάλη διείσδυση. Και οι Αμερικανοί δεν θα ήθελαν προβλήματα γνωρίζοντας την επιρροή του ρωσικού παράγοντα. Οι βουλευτές δε της ΝΔ δύσκολα θα μπορούσαν να σταθούν στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Ο Ιβάν Σαββίδης θα αποχωρήσει όταν θα έχει κλείσει η υπόθεση της διάδοχης κατάστασης σε επίπεδο ιδιοκτησίας στον ΠΑΟΚ.

Όλα τα άλλα που διαβάζετε και προέρχονται υπαλλήλους ντόπιων ολιγαρχών ή από τους επικοινωνιακούς βραχίονες κάτι μυστήριων αμερικανικών funds είναι ιστορίες για αγρίους και επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος.

Ήδη ακούγονται πολλά. Ότι έχει βρεθεί ο νέος ιδιοκτήτης…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....