Η Intrakat αναλαμβάνει 3 μονάδες αποθήκευσης ενέργειας στον διαγωνισμό της ΡΑΕΕΥ ισχύος 100 MW

Η Intrakat αναδείχθηκε μειοδότης στον διαγωνισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας & Υδάτων (ΡΑΕΕΥ) για την ενίσχυση της κατασκευής και λειτουργίας Σταθμών Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας με τρεις μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, αθροιστικής ισχύος 100 MW σε Εύβοια και Ροδόπη, αντίστοιχα. Η επένδυση αναμένεται να υλοποιηθεί έως το 2025 και θα συμβάλει στην πράσινη μετάβαση της Ελλάδας. Η συμμετοχή της Intrakat στον διαγωνισμό στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς εγκρίθηκαν και οι τρεις επενδύσεις τις οποίες είχε προτείνει. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της “ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών για τη χορήγηση επενδυτικής και λειτουργικής ενίσχυσης σε σταθμούς αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας” της ΡΑΕΕΥ, η Intrakat – μέσω της θυγατρικής της INTRA-S. ENERGY M.A.E. –  θα προχωρήσει στην κατασκευή και λειτουργία τριών μονάδων αποθήκευσης ενέργειας μέγιστης ισχύος 50 MW, 25 MW και 25 MW αντίστοιχα, που θα διασυνδεθούν με το δίκτυο υψηλής τάσης. Η εγγυημένη χωρητικότητα των τριών μονάδων θα ανέλθει συνδυαστικά σε 200 MWh.  

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου δήλωσε: “Ο όμιλός μας επενδύει με συνέπεια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στηρίζει την απανθρακοποίηση και ενεργειακή αυτάρκεια της Ελληνικής οικονομίας. Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας αποτελούν το πλέον καθοριστικό στοίχημα για τον εθνικό στόχο μίας κλιματικά ουδέτερης χώρας και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλουμε με τις δυνάμεις μας σε αυτόν τον σκοπό. Για την Intrakat, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα και βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων μας. Φιλοδοξία και επιδίωξή μας είναι να αποκτήσουμε ηγετικό ρόλο στον ενεργειακό κλάδο της χώρας, μέσα από σημαντικές επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες”. 

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα χορηγηθεί επενδυτική επιχορήγηση 200.000 ευρώ ανά MW για κάθε έργο, μέσα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Επίσης, τα τρία έργα θα λάβουν επιδότηση λειτουργίας €49.500 ανά ΜW κατ’ έτος, €55.300 ανά ΜW κατ’ έτος και €64.100 ανά ΜW κατ’ έτος αντίστοιχα, για 10 χρόνια.

Όπως τονίζεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση, “η Intrakat επιδιώκει να παίξει ηγετικό ρόλο στην πράσινη μετάβαση της Ελλάδας και επενδύει στρατηγικά στις ΑΠΕ, καθώς και σε συστήματα αποθήκευσης, αναπτύσσοντας χαρτοφυλάκιο έργων, αθροιστικής ισχύος 1,8 GW και 0,9 GW, αντίστοιχα”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....