Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι εξαπέλυσε επίθεση με «δεκάδες» ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τον θάνατο δύο αμάχων σε «ισραηλινό» βομβαρδισμό σπιτιού στην πόλη Χανίν του νοτίου Λιβάνου.

Συγκεκριμένα, μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν «δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα» προς το βόρειο τμήμα του Ισραήλ, «σε ανταπόδοση για τις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού (…) σε σπίτια αμάχων, όπως στη σφαγή της Χανίν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) μετέδωσε ότι από την ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκαν γυναίκα περίπου 50 ετών και 12χρονο κορίτσι, ενώ άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Μαχητικά αεροσκάφη του εχθρού εκτόξευσαν δύο πυραύλους αέρος-εδάφους εναντίον διώροφου σπιτιού, το οποίο κατέστρεψαν ολοσχερώς», μετέδωσε το ΝΝΑ. Τα θύματα ήταν μέλη οικογένειας που δεν είχε εγκαταλείψει το σπίτι της παρότι τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες.

Από την αρχή του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Τα ισραηλινά πλήγματα στο διάστημα αυτό έχουν προκαλέσει τον θάνατο 380 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί ότι 277 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και 76 άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου. Στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 19 άνθρωποι, ένδεκα στρατιωτικοί και οκτώ άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου