Η Χαμάς δεν αποσύρθηκε από τις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, δήλωσε σήμερα ότι η ομάδα των ανταρτών, δεν αποσύρθηκε από τις συνομιλίες για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, και ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη αδιέξοδος.

Η δήλωση έρχεται μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επεσήμανε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε «λεπτή φάση».

«Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αντιμετωπίσουμε αυτό το εμπόδιο», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Περνάμε από μία δύσκολη φάση με κάποια πισωγυρίσματα και προσπαθούμε, κατά τον δυνατόν, να τα ξεπεράσουμε (…) κατά τρόπο που θα δίνει τέλος στα δεινά του πληθυσμού στην Γάζα και θα επιτύχει την απελευθέρωση των ομήρων».

Το Κατάρ, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αίγυπτο, διεξάγουν ως μεσολαβητές συνομιλίες για να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ