Η φωτιά καίει για 17η ημέρα στον Έβρο – Στάχτη 935.000 στρέμματα (pic)

Σε ύφεση είναι η φωτιά που καίει για 17η ημέρα στον Έβρο, καθώς κινείται έρπουσα στον μικρό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, ενώ δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα από το βράδυ της Κυριακής.

Το πέρασμα της φωτιάς, αφήνει πίσω της ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή καθώς έχουν γίνει στάχτη πάνω από 930.000 στρέμματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, νεότερα δορυφορικά δεδομένα έγιναν, σήμερα (03/09), διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως τις 11:31 π.μ. του Σαββάτου 02/09).

Από τα συνολικά 935.000 στρέμματα καμένης έκτασης, προσεγγιστικά έχουμε αυτούς τους τρεις αριθμούς:

  • 440.180 στρέμματα αφορούν δασικές εκτάσεις (47%)
  • 318.700 στρέμματα αφορούν θαμνώδεις εκτάσεις (34%)
  • 81.140 στρέμματα αφορούν αγροτικές εκτάσεις (9%)

Σώθηκε την τελευταία στιγμή η Λευκίμμη

Οι ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επίγειες και εναέριες κατέβαλαν και στο μέτωπο της Λευκίμμης υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρήσουν αλώβητο τον οικισμό από την πύρινη λαίλαπα που το βράδυ του Σαββάτου (2/9) προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής.

Παρά την επίτευξη της ύφεσης και των δύο τελευταίων μετώπων σε Λευκίμμη και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου και την πτώση της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν για επιτήρηση και παρακολούθηση των σημείων από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τυχόν αναζωπυρώσεις.

Με τις φλόγες που επί μέρες έκαιγαν στο Νομό να έχουν σβήσει και τους οικισμούς ασφαλείς ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μπορούμε να μιλάμε πλέον για επιστροφή στην κανονικότητα και για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με επίκεντρο την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής μέσω κι ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου στήριξης των επαγγελμάτων που έχουν πληγεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;