«Η Τουρκία εγγυήτρια στο Παλαιστινιακό»

Την προθυμία της Τουρκίας να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην υπόθεση της Παλαιστίνης, επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι, ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε στο Ισραήλ για τη μακροχρόνια πολιτική κατοχής και επέκτασης των εδαφών του.

Ο Ερντογάν κάλεσε το Ισραήλ να αποδεχτεί την ιδέα ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρήνη στην περιοχή.

«Η Τουρκία, ετοιμάζεται να αναλάβει ευθύνες, συμπεριλαμβανομένης της ρόλος του εγγυητή, για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, σε συνεργασία με άλλες χώρες», τόνισε ο Ερντογάν, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει η Τουρκία στους Παλαιστίνιους.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της Τουρκίας σε διάφορους τομείς, όπως η οικονομία, η άμυνα, και τη φιλοξενία πάνω από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, τονίζοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει η χώρα σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....