Η τηλεργασία μπορεί να «σβήσει» 1,3 τρισ. από την αξία των ακινήτων έως το 2030

Στην μετά πανδημία εποχή, οι περισσότερες πτυχές της ζωής έχουν επιστρέψει στην «κανονικότητα». Το μόνο που φαίνεται να έχει αλλάξει για τα καλά είναι ο κόσμος της εργασίας.

Τρεισήμισι χρόνια μετά τη μαζική «φυγή» από το γραφείο, οι εταιρείες, οι υπάλληλοι και οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να ψάχνουν το πώς να προσαρμοστούν στο νέο υβριδικό μοντέλο της εταιρικής ζωής. Οι διαφορές μεταξύ των ηπείρων και των πολιτισμών είναι έντονες, με τους Ασιάτες και τους Ευρωπαίους εργαζόμενους να έχουν επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στα γραφεία τους πολύ πιο γρήγορα από τους ομολόγους τους στην Αμερική.

Σε κάθε περίπτωση όμως η τηλεργασία μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και οι επιπτώσεις είναι τεράστιες και στο real estate. Το McKinsey Global Institute εκτιμά ότι οι αλλαγές αυτές που έφερε η πανδημία στο μοντέλο εργασίας θα μπορούσαν να «σβήσουν» έως και 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια της αξίας των ακινήτων στις μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο έως το 2030.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.