Η Τζόρτζια παύει την ποινική διαδικασία κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Εν μέσω της προεκλογικής του εκστρατείας και μετά την καταδίκη του για το σκάνδαλο με τον χρηματισμό της Στόρμι Ντάνιελς, το εφετείο της πολιτείας της Τζόρτζια ανέστειλε την ποινική διαδικασία εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και 14 συγκατηγορουμένων του.

Κατηγορούνται για παράνομες απόπειρες ανατροπής των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2020, έως ότου αποφανθεί επί του αιτήματός τους για απομάκρυνση της εισαγγελέως.

Η απόφαση αυτή μεταθέτει ντε φάκτο στην επόμενη χρονιά τη διεξαγωγή δίκης για την υπόθεση αυτή, για την οποία καμία ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί.

Ο δικαστής στην υπόθεση αυτή, ο Σκοτ Μακάφι, απέρριψε τον Μάρτιο αίτημα απομάκρυνσης της εισαγγελέως Φάνι Γουίλις, αλλά αξίωσε αναδιοργάνωση της ομάδας της.

Οι κατηγορούμενοι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άσκησαν έφεση. Το εφετείο της πολιτείας όρισε τη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση αυτή στις 4 Οκτωβρίου, με την απόφασή του να μην αναμένεται να εκδοθεί πριν από το 2025.

Ο δικαστής είχε καταλήξει στο πόρισμα ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για «σύγκρουση συμφερόντων»σε σχέση με τη στενή σχέση της εισαγγελέως με έναν ανακριτή που είχε προσλάβει στην υπόθεση αυτή, τον Νέιθαν Γουέιντ.

Ωστόσο, επισημαίνοντας «εμφάνιση ανάρμοστης συμπεριφοράς» και καταγγέλλοντας «τεράστια έλλειψη κρίσης» από την πλευρά της εισαγγελέως, ο δικαστής αξίωσε την απομάκρυνση από την υπόθεση είτε της Φάνι Γουίλις και όλης της ομάδας της, είτε του Νέιθαν Γουέιντ. Αυτός υπέβαλε την παραίτησή του μερικές ώρες αργότερα.

Καθώς αντιμετωπίζει τέσσερις ξεχωριστές ποινικές υποθέσεις σε βάρος του, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου απέναντι στον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, προσπαθεί με τις πολλαπλές προσφυγές του να εκδικαστεί η υπόθεση το αργότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση μετά τις εκλογές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ