Η συνθηκολόγηση με την πανδημία που έχει επιλέξει ο Μητσοτάκης οδηγεί σε ανθρώπινη τραγωδία

Tη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ότι «ο κ.Μητσοτάκης έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία», επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ”Πρώτου Προγράμματος” της ΕΡΤ.

«Μέσα στον Νοέμβρη ήδη μετράμε 1.487 απώλειες», σημείωσε, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσει σε δύο κρίσιμα ερωτήματα: πόσες απώλειες συμπολιτών μας έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ».

«Σε σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρεται ότι μόνο τις τελευταίες 4 μέρες είχαμε 17 απώλειες εκτός ΜΕΘ, ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρξε επώνυμη καταγγελία ενός ανθρώπου που έχασε τον πατέρα του, διπλά εμβολιασμένο, πρόχειρα διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Νίκαιας», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις».

«Όταν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και ένα χρόνο μετά τον περσινό φονικό Νοέμβρη, βρισκόμαστε όχι απλά στην ίδια αλλά σε χειρότερη θέση, προφανώς υπάρχουν ευθύνες. Και οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση», προσέθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και τόνισε.

«Η συνθηκολόγηση με την πανδημία που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί καθημερινά σε μια ανθρώπινη τραγωδία, φέρνοντας παράλληλα ολοένα πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown».

Όσον αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, είπε ότι «πρέπει άμεσα να προχωρήσει η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ώστε και αυτές μπουν στη μάχη». «Είναι τελείως διαφορετικό και δεν αποτελεί λύση να επιστρατεύεις έναν ιδιώτη γιατρό, ο οποίος κλείνει το ιατρείο του και πηγαίνει σε ένα νοσοκομείο», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επανέλαβε δε ότι «αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε 2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019».

«Εδώ και τώρα πρέπει να επιστρέψει το μέτρο της τηλεργασίας οπουδήποτε είναι αυτό εφικτό», υπογράμμισε ακόμα ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ επισήμανε ότι «ακόμα κι αν δεχτούμε το κυβερνητικό αφήγημα πως δεν μπορούμε να αραιώσουμε τους μαθητές στις τάξεις -κάτι που δεν ισχύει-, σίγουρα δεν πρέπει να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις 1.000 σχολικών τμημάτων πανελλαδικά, τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση, φτιάχνοντας τάξεις με 28 και 29 μαθητές εν μέσω πανδημίας».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μαζικό testing σε όλο τον πληθυσμό, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, είπε χαρακτηριστικά: «kάθε μέρα έχουμε πλέον σχεδόν 8.000 κρούσματα, κάποια από αυτά είναι σίγουρο ότι έχουν έρθει σε επαφή και με εμβολιασμένους εργαζόμενους». «Δεν γίνεται αυτός ο εργαζόμενος που έχει έρθει σε επαφή, παρά το ότι είναι εμβολιασμένος, να πηγαίνει κανονικά στη δουλειά του σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Χρειάζεται να έχει πρόσβαση σε δωρεάν μοριακό τεστ και αυτό να το εξασφαλίσει η κυβέρνηση», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το γεγονός ότι δεν γίνονται όλα αυτά, καταδεικνύει την αποτυχία της κυβερνητικής διαχείρισης», σχολίασε. «Και επειδή δεν βρισκόμαστε πλέον στην αρχή της πανδημίας, οι ελλείψεις -ειδικά στο σύστημα υγείας- είναι φανερό ότι είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε μάλιστα την καταγγελία του κ. Βασιλακόπουλου ότι «απλές κλίνες βαφτίστηκαν ΜΕΘ απλά με το να μπει ένας αναπνευστήρας, χωρίς να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό», ενώ παρέπεμψε σε πραγματικό περιστατικό: «όταν παίρνεις έναν ακτινολόγο και τον μεταφέρεις σε κλίνη ΜΕΘ, δεν μπορείς αντικειμενικά να έχεις το επίπεδο περίθαλψης που χρειάζεται μια ΜΕΘ».

«Ακόμα, η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα ούτε για τα μέσα μεταφοράς ούτε για τους μαζικούς χώρους εργασίας», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να τρέξουμε πόρτα-πόρτα». «Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα το γεγονός ότι δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα όπως θα έπρεπε τα κινητά συνεργεία εμβολιασμού», υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ότι «στους άνω των 80, στην πιο ευπαθή ομάδα, έχουμε ακόμα 20% ανεμβολίαστους». «Αν κοιτάξουμε το πορτογαλικό παράδειγμα, που είναι από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα εμβολιασμού, βλέπουμε ότι το κλειδί ήταν η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος, σημείωσε την ανάγκη να προχωρήσει με αυστηρά μέτρα ο εμβολιασμός στα Σώματα Ασφαλείας. «Δεν γίνεται ο αστυνομικός που ελέγχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ενός πολίτη να είναι ο ίδιος ανεμβολίαστος», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...