Η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα απαντήσει καθώς το ΝΑΤΟ επιστρέφει στα «σχήματα» του Ψυχρού Πολέμου

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ καταδεικνύει ότι η δυτική στρατιωτική συμμαχία έχει επιστρέψει στα «σχήματα του Ψυχρού Πολέμου», υποστηρίζει η Μόσχα δηλώντας ότι είναι έτοιμη να απαντήσει σε τέτοιες απειλές με «όλα τα απαραίτητα μέσα».

Τα σχόλια της Ρωσίας ΄έρχονται μετά τις δηλώσεις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στο τέλος της συνόδου του ΝΑΤΟ την Τετάρτη, ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «διψά για γη και εξουσία» και έχει κάνει λάθος υπολογισμούς όσον αφορά την αποφασιστικότητα του στρατιωτικού μπλοκ να στηρίξει την Ουκρανία.

Μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της συνόδου θα «αναλυθεί προσεκτικά» για τις απειλές που ανακύπτουν για την ασφάλεια της Ρωσίας. «Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις και τις απειλές για την ασφάλεια και τα συμφέροντα της Ρωσίας που έχουν εντοπιστεί, θα ανταποκριθούμε έγκαιρα και κατάλληλα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και τις μεθόδους που έχουμε στη διάθεσή μας», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Οι δυτικές δυνάμεις είναι αποφασισμένες να χωρίσουν «τον κόσμο σε δημοκρατίες και αυτοκρατορίες», συνέχισε το ρωσικό υπουργείο, προσθέτοντας ότι «το στόχαστρο αυτής της πολιτικής αναζήτησης εχθρών στοχεύει στη Ρωσία».

Το ρωσικό υπουργείο υποστήριξε επίσης ότι το ΝΑΤΟ μειώνει συνεχώς το όριο για τη χρήση βίας ενώ κλιμακώνει τις πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις προμηθεύοντας την Ουκρανία με πιο ισχυρά και εξελιγμένα όπλα. «Ακολουθώντας την πορεία της κλιμάκωσης, προχώερησαν σε νέες υποσχέσεις να εφοδιάσουν το καθεστώς του Κιέβου με όλο και πιο σύγχρονα και μακράς εμβέλειας όπλα προκειμένου να παραταθεί η σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο – μέχρι εξάντλησης», ανέφερε το υπουργείο.

Η Ρωσία θα απαντήσει ενισχύοντας «τη στρατιωτική οργάνωση και το αμυντικό σύστημα της χώρας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...