Η πρώτη ήττα του μπλοκ των δυτικών κρατών στους G20 και η νίκη της Ρωσίας

Κίνα, Ινδία, Σαουδική Αραβία και τουλάχιστον άλλες επτά χώρες αντιδρούν στην «έξωση» που επιχειρεί από την ομάδα των G20 το δυτικό μπλοκ χωρών (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία, Ιαπωνία και πιθανόν κάποιοι άλλοι σύμμαχοί τους τους να αποκλείσουν τη Ρωσία και θα θέσουν βέτο.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τ.Τριντό ζήτησε την αποβολή της Ρωσίας, ακολουθώντας τον Τ.Μπάιντεν, αλλά φαίνεται ότι οι ισορροπίες είναι κατά των δυτικών: Οι G20 αποτελούνται από τους Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιταλία, Ινδία, Ινδονησία, Καναδάς, Κίνα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Εκτός από τις τρεις χώρες αυτές, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και ίσως η Ινδονησία να μπλοκάρουν την απόφαση Πληθυσμιακά, άλλωστε είναι τα 3/4 των G20, ενώ σε επίπεδο παγκόσμιων φυσικών πόρων (υδρογονάνθρακες, ορυκτά κλπ.) κατέχουν το 60% η Ρωσία και οι χώρες που συντάσσονται μαζί της!

Αλλωστε ακόμα πηγή από τους G7 (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδά, Ιαπωνία και Βρετανία) δήλωσε ότι «θεωρείται απίθανο η Ινδονησία, η οποία σήμερα ηγείται της G20, ή μέλη όπως η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και η Κίνα να συμφωνήσουν να απομακρυνθεί η Ρωσία από την ομάδα».

«Είναι αδύνατο να αποβληθελι η Ρωσία από τους G20, εκτός εάν η Μόσχα λάβει από μόνη της μια τέτοια απόφαση», δήλωσε από την πλευρά του αξιωματούχος χώρας-μέλους των G20 από την Ασία. «Απλώς δεν υπάρχει διαδικασία για να αφαιρέσουμε από τη Ρωσία τη συμμετοχή στην G20».

G20 μαζί με τη μικρότερη G7 – που αποτελείται μόνο από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδά, Ιαπωνία και Βρετανία – είναι η ομάδα η οποία συντονίζει τις δράσεις των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου για σχεδόν όλους τους τομείς. Από την κλιματική αλλαγή μέχρι και το διασυνοριακό χρέος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...