Η «προειδοποίηση» της Μόσχας προς την κυβέρνηση για τους S-300 έγινε… απειλή: «Είναι νόμιμος στόχος η καταστροφή τους»

H Μόσχα, δια της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μ.Ζαχάροβα, προχώρησε στην πλέον σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα σχέδιά της να παραδώσει στην Ουκρανία το πυραυλικό σύστημα S-300PMU1 που είναι εγκαταστημένο στην Κρήτη για προστασία του νησιού και της 115 Πτέρυγαν Μάχης, αν οι ΗΠΑ εγκαταστήσουν Patriot στο νησί» όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αυτή την φορά, πέρα από τις «γενικού τύπου προειδοποιήσεις», προχώρησε όμως και σε μία πιο συγκεκριμένη απειλή: Μίλησε για «καταστροφή από την Ρωσία του ελληνικού συστήματος S-300».

Η ακριβής αποστροφή των δηλώσεων της είναι «Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στο Κίεβο, θα εντοπίζεται έγκαιρα και θα θεωρείται ως νόμιμος στόχος για καταστροφή».

Τι εννοεί με την φράση «θα εντοπίζεται έγκαιρα και θα θεωρείται ως νόμιμος στόχος για καταστροφή»;

Προαναγγέλλει καταστροφή του και κατά την διάρκεια μεταφοράς του, ακόμα και πριν εισέλθει στην Ουκρανία;

Για να μεταφερθεί χρειάζονται πλοία ή γιγαντιαία μεταγωγικά αεροσκάφη, Θα κτυπηθούν πριν φτάσουν στην Ουκρανία;

Ολόκληρη η δήλωση Μ.Ζαχάροβα

«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 ή άλλων συστημάτων αεράμυνας ρωσικού ή σοβιετικού τύπου στο καθεστώς του Κιέβου ανοιχτά εχθρικά προς τη Ρωσία.

Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στο Κίεβο, θα εντοπίζεται έγκαιρα και θα θεωρείται ως νόμιμος στόχος για καταστροφή.

Πριν να είναι πολύ αργά, εγκαταλείψτε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια.

Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την ελληνική ηγεσία να δείξει υπευθυνότητα.

Με την αποστολή όπλων στη ζώνη μάχης, γίνεστε άμεσα συνεργός των Ουκρανών νεοναζί που διεξάγουν εγκληματικό πόλεμο εναντίον του ειρηνικού άμαχου πληθυσμού της περιοχής Ντονμπάς, Ζαπορίζια και Χερσώνα μεταξύ άλλων εναντίον οι Έλληνες που ζουν εκεί».

Υπενθυμίζεται πως η νέα προειδοποίηση της Ζαχάροβα έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αρχική, σαφώς έντονη αλλά σχετικά ηπιότερη δήλωση για τους S-300.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ