Η περίπτωση της CISCO δείχνει ότι οι επενδύσεις για την κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο από αρπαχτές

«Η περίπτωση της εταιρείας CISCO, η οποία αποχωρεί κακήν κακώς μετά από τέσσερα χρόνια από τη Θεσσαλονίκη, δείχνει ξεκάθαρα ότι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο από αρπαχτές», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«Μετά το σκάνδαλο της υφαρπαγής των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών μέσω της τηλεκπαίδευσης, την οποία είχε αναθέσει η τότε υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στη συγκεκριμένη εταιρεία, για το οποίο η ίδια δεν λογοδότησε, περάσαμε στη δήθεν επένδυση της ψηφιακής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, η οποία ναυάγησε. Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αμείλικτα και αφορούν εντέλει και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, πέρα από τα αρμόδια υπουργεία που είχαν υπογράψει τη σύμβαση, καθώς ο ίδιος, μόλις πριν δύο χρόνια, έκανε λόγο για έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας», σημειώνει, τονιζοντας πως «η επένδυση-παρωδία στεγάστηκε σε κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα είχε παραχωρηθεί δωρεάν». Επισημαίνει, δε, ότι «η CISCO επί τέσσερα χρόνια δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας» και «εντέλει, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην εξόφλησή τους μετά από τις επίμονες οχλήσεις της νέας διοίκησης του Δήμου, μόλις πριν λίγες μέρες».

«Από εκεί και πέρα, στα τέσσερα αυτά χρόνια, ποιοι και πόσοι έλεγχοι έγιναν από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για το αν η εταιρεία τήρησε τους σκοπούς και τους στόχους που περιέγραφε η σύμβαση; Ήταν όντως μια επένδυση που αφορούσε την ψηφιακή εκπαίδευση και μετάβαση ή μήπως η CISCO επιχείρησε να λειτουργήσει ως “κράτος εν κράτει”, εκβιάζοντας ακόμα και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης;», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

«Αυτά και πολλά άλλα ακόμη οφείλει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης. Κι αυτό γιατί, εκτός όλων των υπολοίπων, πριν λίγους μήνες ο ίδιος ισχυριζόταν πως “η Ελλάδα δεν είναι μπανανία”. Μάλλον δεν θα είχε υπόψη τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...