Η παράγκα της διαφθοράς

Οι ανύποπτοι καταδικάζονται, στιγματίζονται, εκτελούνται από τους ύποπτους και το μιντιακό τους δικαστήριο. Ο εισαγγελέας αγνοείται

Του Θανάση Καρτερού

Αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης με το πόθεν έσχες και τα ιλαροτραγικά συμπαρομαρτούντα μη νομίζετε ότι είναι πρωτότυπο. Εφαρμόζει κι αυτός τον αλγόριθμο που σκάνδαλο – σκάνδαλο έχουν επεξεργαστεί οι υψηλά ιστάμενοι αυτουργοί της συστημικής διαφθοράς. Όποιος ξαφρίζει, δωρίζει αυτό που δεν του ανήκει, ξασπρίζει, διορίζει, κανονίζει, το πρώτο που κάνει είναι να μας κοιμίζει. Δεν τρέχει τίποτε. Μια τεράστια κουκούλα ειδικής κατασκευής πάνω από τη ροή του χρήματος και την μπόχα του αποστήματος.

Αν, ό μη γένοιτο, βρεθεί κάποιος επίμονος κηπουρός, κάποιο ανήσυχο ΜΜΕ, κάποια απείθαρχη αντιπολίτευση, και αρχίσουν οι αποκαλύψεις, τα ερωτηματικά, η απαίτηση να δοθούν εξηγήσεις, ο αλγόριθμος προβλέπει εξαπάτηση. Οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών γίνονται αριθμοί τηλεφώνων. Για τα δώρα της Ζίμενς εκδίδεται εκπρόθεσμο τιμολόγιο. Για τα δανεικά κι αγύριστα προκύπτουν νόμιμες ρυθμίσεις. Για την μπάμπουσκα του πόθεν έσχες μπαλωμένα ιδιωτικά συμφωνητικά και σκοτωμένα γαλλικά.

Αν, ό μη γένοιτο, όλα αυτά δεν αποδίδουν, παρά τις προσπάθειες των φίλιων ΜΜΕ, σειρά παίρνει το βαρύ πυροβολικό. Τοξικό και αδίστακτο. Σκανδαλολογία. Σκευωρία. Χυδαιότητα. Αντιπολιτευτική αθλιότητα. Κι έτσι -ω του θαύματος!- στο σκαμνί για το ψευδές πόθεν έσχες, ας πούμε, κάθεται ο Βαξεβάνης. Κι ο Τσίπρας, ανυπερθέτως – αυτός πάει με όλα. Ενώ ανασκάπτεται το Τουίτερ, το Φέισμπουκ, η ΑΥΓΗ, μπας και βρεθεί οτιδήποτε, μια λέξη, από οποιονδήποτε, που να στηρίζει την παράγκα της διαφθοράς: Χυδαίοι εναντίον αθώων!

Σ’ αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Οι ανύποπτοι καταδικάζονται, στιγματίζονται, εκτελούνται από τους ύποπτους και το μιντιακό τους δικαστήριο. Ο εισαγγελέας αγνοείται. Κι έχει και καύσωνα…

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...