Η ΝΔ μέσω «πηγών» προέβη στην πιο συγκλονιστική παραδοχή προσπάθειας αποπροσανατολισμού για το έγκλημα των Τεμπών

«Η Νέα Δημοκρατία μέσω “πηγών” προέβη στην πιο συγκλονιστική παραδοχή προσπάθειας αποπροσανατολισμού των πολιτών για το έγκλημα των Τεμπών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «παραδέχτηκε πως τα ηχητικά παραδόθηκαν στη δικαιοσύνη στις 2/3, αλλά απέκρυψε ότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει ήδη από την 1η Μαρτίου να “μοιράσει” στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ένα “πειραγμένο” και μονταρισμένο ηχητικό, προκειμένου να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη». Στη ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτει «το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο “Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα -Ηχητικό ντοκουμέντο: Ακούστε τις μοιραίες εντολές του σταθμάρχη που έφεραν την τραγωδία” – https://www.protothema.gr/greece/article/1345371/sugrousi-trenon-sti-larisa-ihitiko-dokoumedo-akouste-tis-moiraies-edoles-tou-stathmarhi-prin-apo-tin-tragodia/».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση ουσιαστικά επιβεβαιώνει συνεπώς το ρεπορτάζ του Κυριακάτικου Βήματος οπότε και απαιτείται πλέον να δώσει εξηγήσεις». Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει τις ερωτήσεις που έθεσε και νωρίτερα:

«1) Ποιος και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, προκειμένου η τραγωδία των Τεμπών να παρουσιασθεί ως ανθρώπινο αποκλειστικά λάθος;

2) Ποιος και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ