Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι γεμάτη με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι – Βαριά ονόματα θα μείνουν εκτός

Οριστική απόφαση για στροφή προς την κεντροαριστερά φαίνεται πως έχει πάρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα κυβέρνηση που θα σχηματίσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του pronews.gr, αμέσως μετά τις εκλογές θα αποτελείται από στελέχη που προέρχονται από τους χώρους του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, και εξωκοινοβουλευτικούς.

Θεωρεί πως θα έχει αυτή την ευκαιρία καθώς όπως όλα δείχνουν θα διαθέτει μία αυτοδυναμία της τάξης των 160 εδρών, αφού θεωρείται βέβαιο πως η Νέα Δημοκρατία θα αποσπάσει στις εκλογές ποσοστό 42% ίσως και παραπάνω.

Θέλει να δημιουργήσει μία κυβέρνηση που θα αποτελείται εντελώς από άτομα της δικής του έγκρισης και εμπιστοσύνης και που θα έχουν παρόμοια ιδεολογική προσέγγιση των πραγμάτων.

Βέβαια, αυτό σημαίνει πως ο χώρος της Δεξιάς οριστικά θα μείνει «ορφανός» και το κενό θα μπορούν να το καλύψουν υπάρχοντα δεξιά κόμματα, είτε κάποιος νέος σχηματισμός ή και κάποιος συνασπισμός των υπαρχόντων κομμάτων που θα επιδιώξουν να σχηματίσουν επιτέλους έναν ενιαίο πολιτικό λόγο βασιζόμενο σε κοινές αρχές και αξίες για να πείσουν τους δεξιούς ψηφοφόρους ότι υπάρχει εναλλακτική και ότι αυτή θα είναι σοβαρή.

Το παράδειγμα της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζώρτζια Μελόνι δείχνει πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Έχει αναφερθεί πως ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχει ήδη ενημερωθεί ότι στην νέα κυβέρνηση θα μπορεί να πάρει 3 υπουργεία.

Το Ναυτιλίας, το Εργασίας ή το Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν έχει απαντήσει ακόμα, και ούτε είναι χαρούμενος για τις επιλογές αυτές.

Αυτός θα είναι και ο μόνος από την δεξιά πτέρυγα που θα πάρει υπουργείο. Άλλωστε είναι αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Οι υπόλοιποι λεγόμενοι δεξιοί υπουργοί, δηλαδή ο Θανάσης Πλεύρης, ο Μάκης Βορίδης, ο Κώστας Τσιάρας κ.λ.π. θα μείνουν εκτός κυβερνητικού σχήματος, ή τουλάχιστον αυτό θα ήθελε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης.

Επίσης, δε θα αξιοποιηθούν ο Βασίλης Κικίλιας αλλά ίσως και ο Τάκης Θεοδωρικάκος που κάποιοι θέλουν να μεταφέρεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Εκτός θα μείνουν και στελέχη που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, όπως ο Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Επίσης, δεν θα υπάρξει αξιοποίηση των λιγοστών καραμανλικών στελεχών που έχουν μείνει στη σημερινή ΝΔ. και δεν θα υπάρξει αξιοποίηση ούτε του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ