Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανίκανη να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας

Την «ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να υπερασπιστεί την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας» σε αντίθεση με την «απόλυτη ικανότητά της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό “στο Κόκκινο”.

«Εν μέσω πανδημίας ο ιδιωτικός τομέας έμεινε εντελώς καθαρός, η κυβέρνηση δε νομοθετεί στην εκπαίδευση παρά μόνο για τα συμφέροντα των κολεγίων, στην εργασία νομοθετεί μόνο υπέρ του ΣΕΒ, και το ίδιο κάνει για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, αγνοώντας εργαζομένους και συνταξιούχους», είπε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή, δε, την τρέχουσα κακοκαιρία ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως «σε μια σειρά από κρίσεις η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες -από τις βροχές, μέχρι τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, μέχρι την πανδημία και την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε». Επισήμανε, δε, την «παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία εν μέσω ενεργειακής κρίσης να ξεπουλά η κυβέρνηση το βασικό της εργαλείο, τη ΔΕΗ».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι όχι μόνο είναι ανίκανη, αλλά «υποτιμά τη νοημοσύνη των ανθρώπων και προσβάλλει τους πολίτες». «Ακούσαμε τον κ. Πέτσα να λέει ότι δεν πρέπει να συνδέουμε τις πλημμύρες με τις πυρκαγιές, τον κ. Οικονόμου να λέει ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το Θεό… Είναι άλλο να μην προλάβεις να κάνεις το σύνολο των έργων που πρέπει, και άλλο να μην κάνεις στοχευμένες παρεμβάσεις προσπαθώντας να κοροϊδέψεις τον κόσμο. Και άλλο να προσπαθείς πάλι να ρίξεις το πρόβλημα στην ατομική ευθύνη των πολιτών», σημείωσε, τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση δεν δικαιούται η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη να μιλάει για κλιματική κρίση, αφού ψήφισε να καταργηθεί το σύνολο των δασικών χαρτών της χώρας. Μα έτσι αντικειμενικά βοηθάς αυτόν που βάζει στο μάτι τη δημόσια περιουσία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «πρέπει να επανοικειοποιηθούμε την έννοια της ασφάλειας απέναντι σε μια κυβέρνηση που την εννοεί με όρους καταστολής -ασφάλεια είναι να υπάρχουν μηχανισμοί και υπηρεσίες που θα προστατεύουν τον πολίτη στις κρίσεις, ασφάλεια είναι να ξέρεις ότι θα πας στην εργασία σου και δεν θα κινδυνεύεις».

«Ο πολιτικός σχεδιασμός αν δεν συνομιλεί με τις κοινωνικές ανάγκες πέφτει στο κενό. Και σήμερα συγκρούονται δύο ανταγωνιστικές στρατηγικές για την κοινωνία. Απαιτείται ρήξη με τη σημερινή κυβερνητική πολιτική, αλλά και μια έξυπνη στρατηγική και συναινέσεις στην κοινωνία για να υλοποιηθεί ένα σχέδιο υπέρ της πλειοψηφίας», είπε και κατέληξε περιγράφοντας πως «η ραχοκοκαλιά του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αφορά: «Τη στήριξη της εργασίας με αύξηση του βασικού μισθού και ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, που είναι μόλις στο 14% στη χώρα μας, αφορά ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με το δημόσιο σύστημα υγείας και εκπαίδευσης ενισχυμένα, αφού η αυτορρύθμιση της αγοράς δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανάγκες -και τέλος το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενάντια στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προωθεί ένα πλάνο ρύθμισης και διαγραφής του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας για να υπερασπιστούμε θέσεις εργασίας και τις ΜμΕ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...