Η Κεραμέως «τα ρίχνει» στην υπηρεσιακή κυβέρνηση για το σκάνδαλο με τα emails: «Δεν έχω ευθύνες»

Μίλησε (επιτέλους) η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου παρά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών για τις οποίες ως άμεσα εμπλεκόμενη δεν είχε πει απολύτως τίποτα δημόσια.

Η ίδια μίλησε στον ANT1 και προσπάθησε να πείσει τους τηλεθεατές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη. «Μιλάμε για μία περίοδο πολύ συγκεκριμένη που είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ήμουν αρχικά υπουργός Παιδείας και εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής. Ποιες ευθύνες, τι ακριβώς να μου αποδοθεί; Κάπου και ο λαϊκισμός έχει ένα όριο» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Βέβαια, σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι δύο βασικοί εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο -πέρα από την κ. Ασημακοπούλου- είναι κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλος, που καρατομήθηκαν.

H Νίκη Κεραμέως είπε ότι πλέον είναι εκτός της ΝΔ ο δεύτερος.

Όσον αφορά την έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών, δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση με την έρευνα να συνεχίζεται από την πλευρά της Δικαιοσύνης και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Μάλιστα, επιχείρησε να επιρρίψει την ευθύνη για την έκνομη ενέργεια σε «έναν συγκεκριμένο άνθρωπο». «Ο κ. Σταυριανουδάκης έχει πλέον παραιτηθεί, ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι πλέον στην παράταξη» είπε.

Επέμεινε πως το θέμα «αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία. Δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα».

«Έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 30.000 Έλληνες και ένα 57% είναι Έλληνες του εσωτερικού» ανέφερε τονίζοντας μάλιστα ότι «για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...