Η κατάργηση της γιορτής της Μητέρας, είναι ξεκάθαρη άρνηση της προέλευσης του κόσμου

Της Μαρίας Δεναξά

Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας στη Γαλλία. Ομως βαίνει προς κατάργηση, όπως κατάφεραν να καταργήσουν κι άλλες παραδοσιακές για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες γιορτές, όπως είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, οπως επιχειρούν να εκφυλίσουν τη γυναικεία υπόσταση, χωρίς να ενοχλούνται τα υποτιθέμενα « περήφανα» φεμινιστικά κινήματα.

  • Στα σχολεία κάλεσαν τα παιδάκια να τιμήσουν «τα πρόσωπα που αγαπούν περισσότερο» κι όχι να γιορτάσουν τη γιορτή της μητέρας.
    Σίγουρα υπάρχουν και μανάδες που «σκοτώνουν» τα παιδιά τους κάθε μέρα, υπάρχουν ομως κι εκείνες που αξίζουν με το παραπάνω αυτή τη γιορτή, όπως το αξίζουν και όλοι όσοι μεγαλώνουν παιδιά…
  • Ωστόσο, μπορεί οι κοινωνίες μας και ο πολιτισμός μας να βρίσκονται σε διαδικασία μετασχηματισμού και μετάλλαξης, αλλά όπως και να το κάνουμε η κατάργηση της γιορτής της Μητέρας, είναι ξεκάθαρη άρνηση της προέλευσης του κόσμου.
  • Μέχρι σήμερα, δεν έχει γεννηθεί παιδί μόνο απο ανθρώπους του ίδιου φύλλου, χωρίς την πολύτιμη συμβολή της γυναικείας φύσης.
  • Κι αν αύριο με την τεχνολογία τους, το καταφέρουν κι αυτό, σε τι κοινωνίες θα κληθούν να μεγαλώσουν και να ζήσουν αυτά τα παιδιά;
  • Πρόοδος και καταπολέμηση των διακρίσεων, δεν είναι ούτε η κατάργηση της μητέρας και της ετήσιας γιορτής της, ούτε ο εκφυλισμός και η υποβάθμιση της γυναικείας φύσης και υπόστασης .
ΠΗΓΗolympia.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...