Η Καθημερινή αποκαλύπτει: Ο Μητσοτάκης οδηγεί την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή

Την συστηματική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας, έρχεται να γκρεμίσει για άλλη μια φορά ο Κώστας Καλλίτσης με την ανάλυση του στην Οικονομική Καθημερινή.

Τονίζουμε την πηγή της ανάλυσης, διότι δεν προέρχεται από κάποιο έντυπο που μισεί τον Κυριάκο, εξαπολύει «τοξικότητα», όπως αρέσκεται να βαφτίζει το Μαξίμου την όποια κριτική στα πεπραγμένα του Μωϋσέως, αλλά από μια άκρως φιλική προς την κυβέρνηση εφημερίδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν εξοντώνει την ελληνική οικονομία, υπηρετεί τα καρτέλ τα οποία θησαυρίζουν στην Ελλάδα και βγάζουν τα λεφτά τους έξω, ενώ παράλληλα εξαθλιώνει τους Έλληνες πολίτες που τους υποχρεώνει να ζουν και να εργάζονται σε συνθήκες φτώχειας και μιζέριας.Όλα αυτά, υπό την απόλυτη συγκάλυψη και τους διθυράμβους των ΜΜΕ που ελέγχει και χρηματοδοτεί η κυβέρνηση!

Ζόφος.

Τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα από το άρθρο:

Ακραίο δείγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, δόθηκε αυτές τις ημέρες με την κακοποίηση έκθεση του ΟΟΣΑ για τις άμεσες ξένες επενδύσεις. Η έκθεση δείχνει ότι στην Ελλάδα μειώθηκαν 36% συγκριτικά με το 2022, ήταν μάλιστα λιγότερες από το 2021. Αντιθέτως τα κέρδη που εξήγαγαν επιχειρηματίες για να επενδύσουν σε ξένες αγορές ξεπέρασαν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι μόλις 429 εκατομμυρίων που εξάγονταν ετησίως τα έτη 2017 – 2019 και 2,8 δισεκατομμυρίων $ την προηγούμενη διετία.

Η μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων επισήμως καταγράφηκε ως «έκρηξη επενδύσεων κατά τα έτη 2021 – 2023»! Και η αύξηση της διαφυγής κερδών, ως «ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας»!

Γίνεται λες μία ακραία προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικής κατάστασης. Η κατά 2% αύξηση του Α.Ε.Π. πέρυσι για παράδειγμα, διαφημίζεται ως πενταπλάσια του μέσου ευρωπαϊκού όρου και αποσιωπάται ότι βαίνει φθίνουσα και κυρίως ότι όποια μεγέθυνση του ΑΕΠ επιτυγχάνεται, οφείλεται στα 32 δισεκατομμύρια – μάννα εξ ουρανού του ταμείου ανάκαμψης, που τελειώνει σε δύο χρόνια.

Οι διεθνείς οργανισμοί βλέπουν μέση ετήσια μακροπρόθεσμη αύξηση του ΑΕΠ στην περιοχή του 1%. Γιατί; Διότι λείπουν μεταρρυθμίσεις που πράγματι θάλασσαν τον τρόπο που γίνεται η δουλειά. Κι αν δεν γίνουν τώρα που υπάρχει το ταμείο ανάκαμψης καθώς και μεγάλη ρευστότητα διεθνώς, πως θα γίνουν όταν γυρίσει αρνητικά εισιτήρια;

Διαφημίζεται ότι το ποσοστό του δημόσιου χρέους στο ΑΕΠ μειώνεται και αποσιωπάται ότι παρά το κούρεμα του 2012, έφτασε στα 406 δισεκατομμύρια πέρσι έναντι 304 δις που ήταν στην κορύφωση της κρίσης Και ότι το 2032 λήγει η περίοδος χάριτος και θα προσαυξηθεί κατά επτά μονάδες ως ποσοστό του Α.Ε.Π. Και μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για μία οικονομία που αμείβει το 53% των μισθωτών λιγότερο από 1000 € το μήνα μεικτά! Που είναι πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό κερδών γιατί είναι αδύναμος ο ανταγωνισμός και ισχυρές οι πρακτικές καρτέλ.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ