«Η Ευρώπη έπειτα από δεκαετίες επαναλαμβανόμενων αποτυχιών γυρίζει σελίδα στη μετανάστευση»

«Η Ευρώπη έπειτα από δεκαετίες επαναλαμβανόμενων αποτυχιών γυρίζει τώρα σελίδα στη μετανάστευση» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσθέτοντας ότι «είμαστε κοντά σε ένα παγκόσμιο σύστημα βασισμένο σε κανόνες».

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «υπάρχει ακόμα δουλειά μπροστά», ωστόσο «έχουμε έναν οδικό χάρτη που όλοι συμφωνήσαμε και που εφαρμόζεται τώρα και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τους συννομοθέτες να ολοκληρώσουν το έργο». Σε σχέση με το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου επισήμανε ότι «είναι μια ακόμη έκκληση για δράση, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη να εντατικοποιήσουμε τη δουλειά μας με τις χώρες εταίρους, να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας κατά της διακίνησης μεταναστών». Επίσης τόνισε ότι το ναυάγιο «ήταν σοκ, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη» καθώς και ότι «όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν πρέπει να απαντηθούν στο πλαίσιο του πού συνέβη αυτό. Είμαστε μία Ένωση δημοκρατιών. Δεν αυτοσχεδιάζουμε νομικές διαδικασίες. Πρέπει να δουλέψουμε με το σύστημα που υπάρχει. Σημειώνουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός διέταξε άμεση ποινική έρευνα. Καλωσορίζουμε ότι οι Έλληνες εισαγγελείς ξεκίνησαν ήδη να εργάζονται πάνω σε αυτό».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ανέφερε ότι ο στόχος παραμένει η επιδίωξη ολοκληρωμένων win-win εταιρικών σχέσεων με τρίτες χώρες, βασισμένες σε αμοιβαία επωφελή συνεργασία, καθώς και ότι η δουλειά σε σχέση με τις νομικές οδούς αποτελεί «βασικό κομμάτι σε ολόκληρο το παζλ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...