Η Ελλάδα στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού CDC – Ακόμη μια «επιτυχία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Ξεπέρασε κάθε φαντασία η ανικανότητα της ‘Επιτελικής κυβέρνησης’ Μητσοτάκη, με το ένα ‘χαστούκι’ να διαδέχεται το άλλο για τον ελληνικό τουρισμό, στην καρδιά της φετινής σεζόν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου.

«Η πρωτοφανής προχειρότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής έφεραν την Ελλάδα και επισήμως εκτός λίστας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέταξε τη χώρα μας στο ‘Επίπεδο 4’», συμπληρώνει η κ. Νοτοπούλου.

«Στο επίπεδο δηλαδή», αναφέρει, «των πλήρως αφερέγγυων και αναποτελεσματικών κρατών ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, συστήνοντας ισχυρά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν προς την Ελλάδα».

«Τελικά, η ‘επιτυχία’ του φετινού καλοκαιριού εξανεμίστηκε τη στιγμή που η χώρα χάνει στρατηγικές αγορές εξαιτίας της παντελούς έλλειψης σχεδίου, αλλά και της παροιμιώδους αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων για εκτεταμένο testing αξιόπιστη ιχνηλάτηση και περιορισμό της διασποράς του ιού», επισημαίνει.

«Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για το πως φτάσαμε ένα βήμα πριν το κλείσιμο ξανά του τουρισμού; Τώρα, που η μία πόρτα κλείνει πίσω από την άλλη, αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας πληροφορήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν, από τη φετινή σεζόν, πριν κατεδαφίσει όλη την τουριστική παρακαταθήκη της χώρας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η βουλευτής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων