Η Δύση δεν έχει πρόθεση να διαπραγματευτεί

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε χθες Κυριακή τη Δύση πως δεν έχει καμιά πρόθεση να διαπραγματευτεί έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο πολέμου στην Ουκρανία.

Η Δύση δεν είναι ανοικτή σε πρωτοβουλίες για να υπάρξει ειρήνη, έκρινε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του χθες σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η Δύση δεν έχει εξάλλου πρόθεση να εξετάσει καν το ενδεχόμενο να οργανωθεί σύνοδος κορυφής του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Από τη σκοπιά του Κιέβου και δυτικών κυβερνήσεων, δεν υπάρχει καμιά βάση για να γίνουν διαπραγματεύσεις, καθώς η Ρωσία εννοεί να διατηρήσει τις περιοχές που κατέλαβε στην ουκρανική επικράτεια, όπου εισέβαλε την 24η Φεβρουαρίου 2022, και να ανατρέψει την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκάσενκα, στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει προτείνει επανειλημμένα να οργανώσει σύνοδο κορυφής με τον Τζο Μπάιντεν στο Μινσκ. Στην λευκορωσική πρωτεύουσα είχε υπογραφτεί η ειρηνευτική συμφωνία του 2015 με γαλλογερμανική μεσολάβηση, που παρέμεινε νεκρό γράμμα.

Αύριο Τρίτη ο κ. Πούτιν σχεδιάζει να απευθύνει διάγγελμα στους Ρώσους από τη Μόσχα. Ο ρώσος πρόεδρος θα αναφερθεί στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και τα επακόλουθά της, ανήγγειλε ο κ. Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί πάντα τον όρο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», αποφεύγει να μιλήσει για πόλεμο.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει για την ένοπλη σύρραξη στη Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας, που γειτονεύει με την Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος ως τώρα διαβεβαιώνει πως ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ευρώπη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση