Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προειδοποιεί ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση στη ρωσική πρωτεύουσα

Η αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσία προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις στη Μόσχα εξαιτίας πληροφοριών που διαθέτει ότι εξτρεμιστές σχεδιάζουν επίθεση.

Η πρεσβεία, η οποία έχει επανειλημμένως καλέσει όλους τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της απειλής, αλλά επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τα πλήθη και να γνωρίζουν το περιβάλλον όπου βρίσκονται.

“Η πρεσβεία παρακολουθεί τις πληροφορίες ότι εξτρεμιστές σχεδιάζουν σύντομα να στοχοθετήσουν μεγάλες συναθροίσεις στη Μόσχα, που θα περιλαμβάνουν συναυλίες, και οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τις επόμενες 48 ώρες”, αναφέρει με μήνυμά της στην ιστοσελίδα της η πρεσβεία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει την βαθύτερη κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962 και ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι η Δύση κινδυνεύει να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο, αν στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο λέει ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ποτέ δεν βρίσκονταν σε χειρότερο σημείο και κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι μάχεται κατά της Μόσχας με το να υποστηρίζει την Ουκρανία με χρήματα, όπλα και πληροφορίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ