Ηχητικό-βόμβα από τον Χρήστο Σπίρτζη: Τι θα κάνει στις εκλογές για τη νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ (aud)

Αντίθετος με τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα που έχει επιλεγεί για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι δεν θα πάει να ψηφίσει. Όπως είπε, δεν θα συμμετάσχει στο διαρκές συνέδριο στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο θα συμμετάσχει στο συνέδριο που προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο. Στάθηκε, δε, στην ανάγκη να υπάρξει ένας βαθύς διάλογος για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ήττα στις εκλογές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε ότι «είναι θέση μου να μην αναμειχθώ», σημειώνοντας ότι έχει διαφωνήσει με τις αποφάσεις για τις διαδικασίες. Όπως είπε, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο χώρος και ο φορέας, όφειλε να μπει σε έναν βαθύ διάλογο, να βρεθούν οι διαφωνίες και οι συνθέσεις. «Και στη συνέχεια οι διαφορετικές εκδοχές θα διαμόρφωναν και δύο – τρεις υποψηφιότητες», σημείωσε.

«Οι διαδικασίες που έχεις επιλέξει μετατοπίζουν ούτως ή άλλως το βάρος από την πολιτική στην επικοινωνία, αντί να συζητήσεις με τον κόσμο ποια είναι τα λάθη από το 2019. Είχαμε μια πολύ μεγάλη απώλεια της τάξης του 50%. Θα όφειλες τη διαδικασία να την απευθύνεις στην κοινωνία. Είναι προφανές ότι με τέτοιους όρους κατεβαίνουν όλοι οι υποψήφιοι. Άρα κάποιος θα είναι καλύτερος στην επικοινωνία» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

«Γι’ αυτό δεν πρόκειται να πάω ούτε στην εκλογή προέδρου, ούτε στο διαρκές συνέδριο, που δεν θα γίνει συζήτηση. Θα παρουσιάσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι τις θέσεις τους. Στο συνέδριο του Νοεμβρίου θα γίνει απολογισμός και εκεί βεβαίως θα συμμετάσχω» τόνισε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ