Ηχητικό: Βουλευτής της ΝΔ αποκαλύπτει γιατί ο Μητσοτάκης απέκλεισε τη Σακελλαροπούλου και διάλεξε τον Τασούλα (aud)

Για την απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει τον Κωνσταντίνο Τασούλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Μας Αφορά» με τον Γιάννη Μαγκριώτη ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

«Το ότι είναι ενωτικός αποτελεί βασικό του προσόν», τόνισε ο κ. Καράογλου σημειώνοντας ότι «η βασικότερη επιλογή του πρωθυπουργού ήταν να έχει ένα πρόσωπο στην Προεδρία (σ.σ. της Δημοκρατίας) με πολιτική εμπειρία, δυνατότητα να σταθεί διεθνώς και να εκφράσει την άποψη της χώρας μας και να κάνει την λεγόμενη “προεδρική διπλωματία”, έναν ήρεμο – συνεργάσιμο ανθρωπο».

Για την απερχόμενη ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι υπήρξε «μεγάλη δυσαρέσκεια, πάρα πολλοί συνάδελφοι -κι εγώ προσωπικά- είχαμε πει ότι αν ήταν εκ νέου υποψήφια, δεν θα την ψηφίζαμε», προσθέτοντας «θεωρούμε ότι ο ΠτΔ πρέπει να είναι ένα σύμβολο ενότητας όμως η κ. Σακελλαροπούλου με τη στάση της -όταν γινόταν το επινίκιο γλέντι μετά την ψήφιση του περίφημου ν/σ για το γάμο των ομοφύλων- πήρε μια ξεκάθαρη θέση για κάτι που είχε διχάσει όλο τον ελληνικό λαό οριζόντια αλλά και τα ίδια τα κόμματα».

«Ο πρωθυπουργός είδε ότι υπάρχει μεγάλη αντίδραση από μεγάλη μερίδα των βουλευτών (σ.σ. της ΝΔ) αλλά και από την κομματική βάση του κόμματος και κατάλαβε ότι πρέπει να γίνει μια κεντροδεξιά στροφή», υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων