Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζονται (vid)

Οι υψηλές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί σήμερα, Τρίτη, σε σύσκεψη την ηγεσία του υπουργείο Ενέργειας για να αξιολογηθούν όλα τα τελευταία δεδομένα και να ακούσει προτάσεις για το πώς μπορούν να στηθούν αναχώματα.

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ποια μέτρα εξετάζονται για το ηλεκτρικό ρεύμα

Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της το εγχειρίδιο της ενεργειακής κρίσης. Πλαφόν ανά τεχνολογία παραγωγής ρεύματος και στη συνέχεια φορολόγηση των υπερκερδών.

Αυτή θα είναι και η εισήγηση του υπ. Ενέργειας στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα για φορολόγηση ων υπερκερδών των εταιρειών Ενέργειας, ώστε να δημιουργηθεί ένα πορτφόλιο που αν χρειαστεί θα βγουν από κει χρήματα για να ξεκινήσει και πάλι το μοντέλο των επιδοτήσεων στο ρεύμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ωστόσο είπε πως «είμαστε μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο» αλλά σημείωσε πως «αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για να μειωθούν οι τιμές στο ρεύμα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.